bitcoin stijgt
Bitcoin

Analist: Bitcoin koers heel dichtbij ‘monumentale’ uitbraak

Als we de pseudonieme analist Rekt Capital mogen geloven, dan is Bitcoin momenteel dichtbij een “monumentale” uitbraak. Die uitspraken deed de analist in een nieuwe video op YouTube. Volgens hem zijn we met Bitcoin bijna bij de parabolische fase van de markt uitgekomen.

Grote uitbraak voor Bitcoin aanstaande?

Het is volgens Rekt Capital een kwestie van tijd voordat Bitcoin uitbreekt. Historisch gezien breekt de Bitcoin koers ongeveer 160 dagen na de halving uit, zo concludeert de analist op basis van de koersgeschiedenis.

Inmiddels zijn we 126 dagen verwijderd van de halving. Wat betekent dat we nog iets meer dan één maand te gaan hebben, totdat Bitcoin aan de door Rekt Capital voorspelde uitbraak moet beginnen.

“Maar het is heel belangrijk om deze dips niet voor lief te nemen, omdat het zomaar eens de laatste kan zijn, omdat we op 126 dagen na de halving zitten en we dichterbij de historische uitbraak in september, begin oktober komen”, aldus Rekt Capital.

Verder verwacht de analist dat Bitcoin het koersniveau van 60.000 dollar herclaimt als steun op de weekgrafiek, voordat een parabolische stijging kan beginnen.

Heel dichtbij een uitbraak

“We zitten heel dichtbij een potentiële uitbraak. We hebben nog maar een klein beetje tijd over en dat vertaalt zich in één maand of iets langer, totdat de parabolische fase van deze cyclus begint. We zijn dichtbij, heel dichtbij een monumentale uitbraak, een historische uitbraak, maar eerst moeten we de bodem van deze range herpakken”, zo gaat de analist verder.

Op het moment van schrijven lijkt Bitcoin daarin te slagen, want de koers handelt met 60.900 dollar nog altijd boven de symbolische grens van 60.000 dollar.

Wat dat betreft begint de markt langzaam weer in het voordeel van Bitcoin te keren. Maar we zijn er nog lang niet, want we hebben dit uiteraard eerder gedacht. Mogelijk krijgt Rekt Capital gelijk en moeten we nog iets meer dan één maand geduldig zijn over de Bitcoin koers.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13