Bitcoin

Analist: Bitcoin kan tot $250k stijgen voordat regeringen zich zorgen maken

Er is de afgelopen jaren veel angst geweest dat centrale banken en regeringen de Bitcoin af zouden keuren. Dit omdat zij digitale valuta’s zouden kunnen zien als een bedreiging voor de traditionele financiële infrastructuur. Volgens analist Dan Tapiero zijn deze angsten voorlopig echter ongegrond.


Bitcoin is nog niet relevant op macro gebied

Dan Tapiero is de medeoprichter van onder meer DTAP Capital en Gold Bullion Int. Hij volgt Bitcoin nu al een tijdje op de voet.

Hij merkte onlangs op dat BTC niet relevant is op macroschaal totdat het een prijs van $250.000, ofwel een marktkapitalisatie van ongeveer $5 biljoen heeft bereikt.

“$200 miljard is te klein om er toe te doen voor macro-autoriteiten. Goud is $12 biljoen en niemand geeft er echt om. Regeringen zullen zich niet met BTC bemoeien tot het een prijs van minimaal 250k bereikt. Pas dan zullen de grote jongens zich zorgen beginnen te maken.”

Ook Raoul Pal, een voormalig hoofd van Goldman Sachs en de CEO van Real Vision, merkte onlangs op dat Bitcoin nog altijd irrelevant is op een wereldwijde schaal. Hij zei:

“Ja, 100% eens. Het is momenteel niet relevant op een wereldwijde schaal van activa. Zoals je zegt, is zelfs een activa van $10 biljoen niet van belang voor de meeste centrale banken. De FX-markt handelt de helft daarvan in een dag.”

Het is vermeldenswaard dat beide investeerders extreem optimistisch zijn over Bitcoin. Beiden zijn van mening dat de grootste cryptocurrency een exponentiële stijging zal ondergaan die het boven de $100.000 zal brengen.


Bitcoin is nog niet klaar voor de mainstream

Het punt van Tapiero en Pal dat Bitcoin momenteel niet relevant is op macroschaal, wordt herhaald door Tom Lee van Fundstrat Global Advisors. Lee, als hoofd van onderzoek en mede-oprichter van Fundstrat, volgt al jaren cryptocurrencies en analyseert regelmatig de cryptowereld.

Lee zei op een conferentie in Singapore in 2018 dat een Bitcoin ETF pas goed gekeurd zal worden door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission wanneer de prijs rond de $150.000 ligt. Pas dan is het relevant genoeg. Pas dan is crypto klaar voor de mainstream.

Hoewel Bitcoin de afgelopen maanden en jaren een enorme groei heeft doorgemaakt, blijft het een kleine troef op macroschaal.

Dat BTC nog niet klaar is voor de mainstream is geen slecht teken. Het betekent vooral dat de cryptomunt eerst nog een flinke koersstijging mee zal gaan en moeten maken.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?