Bitcoin stijgt
Bitcoin

Analist: Bitcoin koers kan met 200% stijgen en $100.000 doorbreken

Jamie Coutts, de hoofdanalist op het gebied van crypto bij Real Vision, is heel bullish over Bitcoin in 2024. De analist voorspelt dat de Bitcoin koers met 200% kan stijgen en het niveau van 100.000 dollar nog voor het einde van het jaar kan bereiken. Maar waarom is Coutts zo bullish over Bitcoin?

Bullish voor Bitcoin

Coutts calimt dat Bitcoin significante stijgingen kan zien op de korte termijn, omdat hij de wereldwijde financiële omstandigheden ziet verbeteren. Met name het beleid van centrale banken, dat langzaam aan het veranderen is, draagt daar volgens de analist aan bij.

Hij merkt op dat centrale banken “capituleren” en dat de wereldwijde liquiditeit stijgt, wat normaal gesproken voorafgaat aan gigantische koersexplosies van Bitcoin.

Capituleren betekent in dit geval dat centrale banken hun monetair beleid afzwakken. Niet alleen omdat de inflatie is verslagen, maar ook omdat de wereldeconomie wat begint te vertragen. Het stijgen van de liquiditeit betekent in feite dat er meer kapitaal in de wereld komt dat in theorie beschikbaar is voor investeringen.

Voor het eerst sinds november 2023 geeft het Global Liquidity Momentum Model (MSI) een bullish regime af voor de markt. Na dit signaal in november vorig jaar schoot de Bitcoin koers tot en met april 2024 met 75% omhoog. Daarna werd deze indicator bearish.

Centrale banken strooien met kapitaal

Jamie Coutts weet ook te melden dat de Bank of Japan (BoJ) en de People’s Bank of China (PBoC) de afgelopen maand substantiële hoeveelheden kapitaal in het financiële systeem pompten. Wereldwijd is de monetaire basis (krediet) ook met 1,2 biljoen dollar toegenomen, wat onder andere gefaciliteerd werd door een verzwakte Amerikaanse dollar.

Uiteindelijk eindigt de analist met de conclusie dat er in het huidige op krediet gebaseerde financiële systeem steeds meer geld nodig is om de bestaande schulden te onderhouden. Er zijn nieuwe schulden nodig om de oude schulden te kunnen blijven betalen.

Dat probleem wordt natuurlijk steeds groter, waardoor er steeds sneller, steeds meer geld in omloop komt. In theorie is dat op de lange termijn bullish voor Bitcoin, omdat de digitale munt een soort ontsnappingsroute voor dit probleem vormt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: het is nog te vroeg voor optimisme over Bitcoin
BlackRock’s Bitcoin ETF haalt voor het eerst in 3 weken weer kapitaal binnen
Bitcoin koers op het punt van explosieve stijging: Woensdag cruciaal volgens Bitwise
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten