crypto analist
Bitcoin

Crypto analist: ‘Bitcoin koers heeft piek nog lang niet bereikt deze cyclus’

Als we Ki Young Ju van CryptoQuant mogen geloven, dan is de Bitcoin koers voor deze cyclus nog lang niet op zijn top. Op basis van één indicator concludeert Ki Young Ju dat Bitcoin nog “een lange weg te gaan” heeft voordat we de hoogste koers van deze cyclus zien.

Waarom? Omdat 63 procent van de Realized Cap van Bitcoin al 6 maanden of langer op hetzelfde adres staat.

Wat is de Realized Cap?

De Realized Cap is een zogenoemde on-chain indicator die een betere schatting van de market cap van Bitcoin zou geven dan de gewone market cap.

Realized Cap berekent de marktwaarde van Bitcoin door alle munten te waarderen tegen de koers waarop ze voor het laatst van eigenaar wisselden. Zo worden verloren Bitcoin bijvoorbeeld automatisch niet meer meegenomen in de Realized Cap.

Nu ligt het percentage voor Bitcoin die al 6 maanden of langer niet bewogen zijn op 63 procent. Tijdens voorgaande bullruns werden de toppen pas bereikt op 15 procent, 5 procent en 5 procent. Dat ging om de jaren 2021, 2018 en 2014.

Nog meer bullish cijfers voor Bitcoin

Een volgende reden voor meer stijgingen ligt volgens Ki Young Ju in de hashrate van Bitcoin. Die ligt op het moment van schrijven driemaal hoger dan in 2021, toen we rond dezelfde Bitcoin koers hingen.

De hashrate meet de computerkracht in het netwerk van Bitcoin. Een hogere hashrate staat in principe voor een krachtiger en veiliger netwerk. Al moet je daar natuurlijk ook in meenemen dat de apparatuur betere prestaties levert.

Verder deelt Ki Young Ju dat er recent nog 18.000 Bitcoin van Coinbase zijn verdwenen. Die Bitcoin zijn zeer waarschijnlijk terechtgekomen in wallets waarin ze door de eigenaar zelf worden beheert.

Er zijn dus steeds minder Bitcoin beschikbaar voor de vrije verkoop en dat is ook een interessante statistiek in aanloop naar de halving en mogelijk in aanloop naar een nieuwe bullrun.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins