Bitcoin stijgt
Bitcoin

Crypto analist: Bitcoin koers van $116.000 in 2024

Bitcoin maakt zich op voor zijn derde parabolische stijging van deze bullrun, zo is de overtuiging van analist Kevin Svenson. Volgende de analist spiegelt Bitcoin momenteel zijn prijsactie uit 2017 en dat kan dus nog weleens heel goed uitpakken voor de digitale munt in 2024 en 2025.

Bullish over Bitcoin

“In 2017 waren er meerdere fase van de parabolische trend. Korte termijn parabolische trends werden afgebroken in grotere trends, die vervolgens in nog grotere trends werden afgebroken. Daarna had je uiteindelijk de verticale run omhoog”, aldus Kevin Svenson.

Die verticale run omhoog bracht Bitcoin in 2017 naar het niveau van 20.000 dollar, waar de digitale munt vervolgens maar heel kort op heeft gestaan. Daarna duurde het tot eind 2020 voordat we die all-time high weer zagen.

“Nu in 2024 zitten we in dezelfde positie. Er is geen reden waarom dit niet zou kunnen gebeuren. Wat we nodig hebben is een hernieuwd gevoel van optimisme en we moeten het positieve momentum terugpakken”, zo claimt de analist.

Op basis van de bovenstaande grafiek lijkt Kevin Svenson veel vertrouwen te hebben in Bitcoin en voorziet hij een koers van ruim 116.000 dollar voor het einde van 2024.

Duidelijke steun voor Bitcoin

“Als je naar het begin van 2023 kijkt, naar het moment van de eerste parabolische stijging met de correctie, toen vonden we steun rond het niveau van 45 op de wekelijkse RSI. Nu zijn we opnieuw vanaf dat niveau omhoog gesprongen. Dit kan weleens de zone zijn waarin de trend aan een expansie begint”, aldus Svenson.

Svenson zegt ook dat de Moving Average Convergence Divergence (MACD), een trend-indicator, suggereert dat de bulls weer controle over de markt krijgen.

Het bearish momentum neemt volgens Svenson af, wat een heel goed signaal is voor de Bitcoin koers. Kunnen we dan eindelijk aan het tweede deel van de bullrun beginnen met Bitcoin?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?