crypto crash
Bitcoin

Analist: Bitcoin koers loopt risico op crash naar $62.000

De Bitcoin koers handelde dit weekend redelijk vlak, nadat de digitale munt aan het einde van afgelopen week nog als een raket omhoogschoot. Bitcoin begon op vrijdag te stijgen, nadat de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank de start van de renteverlagingen aankondigde. Daardoor schoot de Bitcoin koers naar bijna 65.000 dollar.

Nu is er volgens analisten kans op een kleine crash naar 62.000 dollar voor de digitale munt.

Bitcoin crash naar $62.000?

CrypNuevo behoort tot het groepje analisten die op dit moment wat huiverig is om meer grote koersexplosies voor Bitcoin te voorspellen. De liquiditeit in de orderboeken wijst volgens hem eerder op een nieuwe koersdaling dan op een stijging, wat in theorie een hoop late long-posities kan liquideren.

“De koersniveaus met meer liquidaties zijn $63.500 en de $62.200”, aldus CrypNuevo. Rond die koersen liggen volgens hem het 50-periodes exponentiële bewegende gemiddelde op de uurgrafiek en dus zwakte in het orderboek.

Bitcoin kan dus een klassiek “Bart Simpson” patroon vormen, waarbij de koers in een rechte lijn terugvalt naar de 62.000 dollar. Volgens CrypNuevo zou een daling naar die koers op dit moment niet onwaarschijnlijk en zeker niet onlogisch zijn.

Andere analisten op social media zijn het wel eens met de analyse van CrypNuevo. Onder hen bevindt zich bijvoorbeeld ook ELM, die een koersdip naar 62.700 dollar lijkt te voorspellen voor Bitcoin, voordat we het opwaartse momentum een vervolg geven.

Rekt Capital is optimistisch

Een andere populaire analist is juist weer optimistisch over de Bitcoin koers. Dan gaat het natuurlijk over Rekt Capital, die juist opmerkt dat Bitcoin dichtbij het herpakken van een belangrijke zone is. Die zone bestempeld hij als de “post-halving reaccumulatie range.”

“Het belang van dit technische event kan niet worden onderschat”, aldus de analist.

Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers gewoon weer binnen op 64.000 dollar. Al lijken de bulls het positieve momentum wel een beetje te zijn verloren. Het weekend werd met veel optimisme betreden, maar daarna heeft Bitcoin niet kunnen doorzetten.

Ondanks dat staat er voor de afgelopen week nog altijd een stijging van 9,57% op de borden. Wat dat betreft doet Bitcoin het natuurlijk heel goed en mogen we niet klagen. We gaan de komende weken zien waar de markt ons naartoe gaat brengen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt