crypto stijgt
Bitcoin

Crypto analist: Bitcoin maakt zich klaar voor een gigantische stijging

De pseudonieme analist Credible Crypto denkt dat Bitcoin zich momenteel opmaakt voor een gigantische stijging. Zodanig zelfs, dat Bitcoin volgens hem onderweg is naar nieuwe all-time highs en bears weleens in de problemen kunnen raken.

Bitcoin bears in de problemen?

Credible Crypto constateert dat Bitcoin bears momenteel gigantische shortposities opbouwen, terwijl de Bitcoin koers lower highs blijft printen. Hij gelooft echter dat die reeks van lower highs ervoor zorgt dat bears te makkelijk denken over hun posities.

Het resultaat? Binnenkort verwacht hij een gigantische short squeeze, waarbij de bears massaal uit hun posities gedrukt worden. Er is sprake van een short squeeze als mensen met shortposities in grote getale geliquideerd worden vanwege stijgende koersen en ze zichzelf gedwongen weer in de markt moeten kopen.

Door een short te openen leen je namelijk Bitcoin, die je meteen verkoopt in de hoop dat de prijs gaat dalen. Daalt de Bitcoin koers niet? Dan komt er een moment dat je de koersstijgingen niet meer kunt dekken met jouw kapitaal en je gedwongen bent om weer in te kopen.

Op dat moment kan de koers explosief stijgen, waardoor het in theorie heel duur kan worden om die Bitcoin weer terug te kopen. Precies zo’n koersexplosie wordt nu voorspelt door Credible Crypto.

Bears worden vetgemest voor de slacht

Credible Crypto ziet dat bears op dit moment worden “vetgemest voor de slacht.”

“Op dezelfde manier dat we neerwaartse druk op de koers zagen ontstaan vanwege het opbouwen van liquiditeit op de lagere tijdsframes, zien we dat precies andersom gebeuren op de hogere tijdsframes. Een herhaling van marginale lower highs, die worden verdedigd bij iedere stijging, betekent dat er liquiditeit wordt opgebouwd voor een gigantische uitbraak of pomp.

Het komt erop neer dat de bears worden vetgemest voor de slacht in één snelle groene kaars met dode bears. Als de tijd rijp is…”, aldus Credible Crypto.

Voor nu lijkt hij echter twee paden te voorspellen voor Bitcoin. In het eerst geval zien we de koers nog vallen naar 45.000 dollar of 55.000 dollar, voordat een rally naar 80.000 dollar en verder kan beginnen.

Op het moment van schrijven is daar nog geen sprake van. Bitcoin handelt op momenteel op 58.600 dollar en hangt daarmee nog altijd onder de 60.000 dollar in aanloop naar het belangrijke rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins