Bitcoin crash
Bitcoin

Analist: Bitcoin koers moet nu herstellen om bearmarkt te voorkomen

Als we de pseudonieme analist DonAlt mogen geloven, dan begint de spreekwoordelijke klok te tikken voor Bitcoin. DonAlt slaagde er in 2022 in om de bodem van Bitcoin te voorspellen en volgens hem is het nu tijd dat de bulls hun spierballen tonen.

Doen ze dat niet? Dan kan Bitcoin weleens aan een nieuwe bearmarkt beginnen.

De tijd is rijp voor een nieuwe bullmarkt

Alles bij elkaar is DonAlt echter van mening dat de omstandigheden rijp zijn voor een nieuwe bullrun van Bitcoin. Volgens de topanalist was de koersdaling die Bitcoin in augustus zag naar 48.000 dollar de “verschoning” die nodig was om verder te stijgen.

Maar de analist waarschuwt ook voor een mogelijke langere periode van ellende, die hij zelfs als een bearmarkt durft te bestempelen.

Na de agressieve uitwassing die we begin augustus zagen, is het volgens DonAlt tijd om te stijgen. Doen we dat niet? Dan kan er weleens een zware tijd van zes tot 18 maanden aankomen, zo redeneert de analist.

“Als Bitcoin nu niet stijgt en we de steun op 58.000 dollar verliezen, dan verwacht ik een nieuwe lange bearmarkt waarin we zes tot 18 maanden aan grillige koersactie krijgen op de dieptepunten. Maar ik denk dat er een hele, hele grote kans is dat we toch omhoog gaan”, aldus DonAlt.

Sleutelniveau voor de bulls

DonAlt wijst vervolgens naar wat volgens hem het belangrijkste niveau is voor de bulls. “Als je teruggaat naar 68.000 dollar op de dagelijkse grafiek, dan gaan we waarschijnlijk niet meer terug. Als we die koers doorbreken, dan zou je de start van een uitbraak verwachten. Dit is het meest belangrijke niveau dat de bears momenteel nog bezitten, dus ik zou ze niet teveel uitdagen.

Maar ik denk dat ze verkeerd zitten. De bears zitten er waarschijnlijk naast. Dus ik ben voorzichtig optimistisch”, aldus de populaire DonAlt.

Op het moment van schrijven is er even geen sprake van bullish momentum, want na het aantikken van de 66.000 dollar is de Bitcoin koers weer afgedaald naar 64.000 dollar.

De bulls vechten wel een beetje terug, want gisteren stond Bitcoin nog op het niveau van 63.000 dollar. Wat dat betreft is er voorzichtig weer sprake van een soort herstel op de markt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt kortstondig onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Spot Bitcoin ETFs versterken Amerikaanse grip op Bitcoin volgens CryptoQuant
Uptober: 3 redenen waarom de Bitcoin koers deze maand kan exploderen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales