wall street
Bitcoin

Analist: Bitcoin koers op $61.000 maar investeerders prefereren aandelen

Hoewel de Bitcoin koers met 21% is gestegen sinds de koers onder de 50.000 dollar dook op 5 augustus, is het nog niet gelukt om te herstellen. Ondertussen is de S&P 500 – de grootste aandelenindex van de Verenigde Staten – wel volledig hersteld en handelt deze zelfs heel kort onder de all-time high van 16 juli.

Investeerders focussen op aandelen en obligaties

De focus van de markt ligt momenteel duidelijk bij aandelen en obligaties. Ook Amerikaanse staatsobligaties zijn op dit moment populair. Dat zien we door de marktrentes op staatsobligaties die dalen.

Hoe meer vraag er naar staatsobligaties is, hoe lager de marktrente. Die vraag is op dit moment hoog, omdat men er in toenemende mate op rekent dat de Amerikaanse centrale bank erin slaagt om de inflatie te verslaan, zonder een recessie te veroorzaken. Daardoor kan straks de rente omlaag en dat is bullish voor staatsobligaties.

Stel dat jij een staatsobligaties hebt die jaarlijks 4% uitbetaalt en de Federal Reserve verlaagt de rente naar 3%, dan is jouw staatsobligatie meer geld waard.

Ondertussen is ook de Amerikaanse dollar op het laagste niveau van 2024 uitgekomen. Dat is normaal gesproken bullish voor Bitcoin, omdat er vaak sprake is van een negatieve correlatie tussen Bitcoin en de Amerikaanse dollar. Alleen nu is daar blijkens de bovenstaande grafiek even geen sprake van.

Hier zien we de 50-daagse correlatie tussen Bitcoin en de Amerikaanse dollar, die momenteel op bijna +0,40 staat. Dat is weleens anders geweest. Mocht dat weer omdraaien naar een negatieve correlatie, dan kan dat de Bitcoin koers een boost geven.

Aandelen zijn populair

Op hetzelfde moment zien we dat de S&P 500 juist heel goed presteert. Dat lijkt dan weer een tegenstrijdige beweging, omdat dat aangeeft dat investeerders op dit moment liever geen cash aanhouden, maar juist voor aandelen kiezen.

Dit is in theorie dan ook weer positief voor Bitcoin. De digitale munt acteert vaak ook als een soort risico-assets, die je kunt vergelijken met aandelen. Wat dat betreft is het te hopen dat de Bitcoin koers gewoon wat langer nodig had om te herstellen van de ellende.

Dat is goed mogelijk, want tijdens het herstel gingen er ook geruchten over de Amerikaanse overheid, die de Bitcoin zouden verkopen waarvan Donald Trump had beloofd om ze aan te houden als hij in november wordt gekozen.

Op het moment dat Duitsland begon te verkopen had dat ook een enorme negatieve impact op de Bitcoin koers. Wat dat betreft zullen deze geruchten over de Verenigde Staten in ieder geval niet geholpen hebben om de Bitcoin koers overeind te houden.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt na gemengde inflatiecijfers uit de VS
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Meer risico in de Bitcoin-handel: leverage stijgt naar recordniveau
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde