Bitcoin crash
Bitcoin

Crypto analist: ‘Bitcoin staat correctie van 30% te wachten’

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe verwacht dat Bitcoin na het behalen van een vroege all-time high voor een gigantische correctie staat. “De top is aanstaande en een correctie van 30 procent is waarschijnlijk. Altcoins zullen het goed doen”, aldus Michaël van de Poppe.

Historische cyclus voor Bitcoin

Het is in alle opzichten een historische cyclus voor Bitcoin. In de eerste plaats natuurlijk vanwege de instroom van een gigantische hoeveelheid institutioneel kapitaal via de Spot Bitcoin ETFs.

Maar ook vanwege het feit dat Bitcoin voor het eerst in de geschiedenis voor de halving een nieuwe all-time high wist te noteren.

“Dit is de eerste keer dat we voor de halving een nieuwe all-time high zien. Het feit in acht nemende dat de halving alsnog komt, maakt dat de koersactie nog altijd vergelijkbaar is met die van voorgaande cyclussen.

Het enige verschil is dat de koers van Bitcoin nu hoger staat voor de halving vanwege de Spot Bitcoin ETFs”, aldus Van de Poppe.

Op basis daarvan verwacht de analist dat Bitcoin snel zijn top bereikt en dat altcoins het goed zullen doen de komende periode.

Eerst een dip, daarna nieuwe stijgingen

Van de Poppe verwacht dat Bitcoin eerst gaat dippen, voordat we verder omhoog kunnen kijken. Die uitspraken deed hij echter voordat Bitcoin gisteren opnieuw begon te stijgen en over de 70.000 dollar heen wist te klimmen.

Inmiddels is de koers echter weer voorzichtig gedaald en handelen we op het niveau van 68.650 dollar. Daarmee is het nog niet helemaal uit te sluiten dat het bullish momentum verdwenen is, al moeten we bedenken dat de Spot Bitcoin ETFs in het weekend even niet voor nieuw kapitaal zorgen.

Zodoende kan het een stil weekend worden, al begint het retail-publiek zich nu ook steeds meer te roeren op de beursplatforms. Met de ietwat verlaagde liquiditeit in het weekend kunnen we volatiliteit, zowel naar boven als naar beneden, nooit helemaal uitsluiten.

Wat denk jij? Gaat Bitcoin dit weekend nog verbazen met een gigantische rally boven de 70.000 dollar, waardoor de voorspelling van Michaël van de Poppe de ijskast in kan?

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Voormalig Coinbase directeur pijst Bitcoin en haalt keihard uit naar Federal Reserve
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017