Bitcoin, ethereum, BTC, ETH
Bitcoin

Analist die Bitcoin bodem van 2018 voorspelde is bearish

De pseudonieme analist Bluntz, die in 2018 nog de bodem van Bitcoin wist te voorspellen, waarschuwt voor nieuwe koersdalingen van de digitale munt. Er is volgens hem een “goede kans” dat Bitcoin onder het vijfmaandse dieptepunt van 53.485 dollar van afgelopen week valt.

Nog meer dalingen op komst?

Volgens Bluntz is de koersactie die we momenteel zien voor Bitcoin nog niet helemaal geruststellen. Natuurlijk pakte het inflatierapport van donderdag goed uit voor mensen die hopen op snelle renteverlagingen, maar de markt voor risico-assets kreeg alsnog een tik.

Bitcoin sprong heel even omhoog, maar viel daarna weer terug en ook de Amerikaanse Nasdaq had het zwaar. Het lijkt erop dat investeerders wat meer kiezen voor veiligheid en dus assets als goud en Amerikaanse staatsobligaties prefereren.

Bluntz baseert zich echter voornamelijk op de Elliott Wave theorie uit de technische analyse. Die stelt dat een asset vaak corrigeert in drie golven, waarvan we de eerste twee nu reeds zagen. De derde golf moet Bitcoin richting het niveau van 52.000 dollar sturen; zo lijkt hij in zijn grafiek te suggereren.

Ook bearish over Ethereum

Over Ethereum is Bluntz ook niet heel positief op dit moment. Hij verwacht dat Ethereum onder de steun op 2.800 dollar kan vallen, nadat deze vijf maanden belangrijk was voor het smart contract platform.

Daarna verwacht hij op basis van zijn grafiek wel een herstel, maar ook over de ETFs is hij wat minder bullish dan de gemiddelde analist.

“Iedereen heeft het erover en iedereen verwacht dat het giga-bullish is voor Ethereum. Wat ik dus denk is dat de koers daardoor eerst een klap krijgt, om vervolgens pas verder te stijgen”, aldus de pseudonieme analist.

We gaan het allemaal zien, want voorlopig is er nog geen sprake van een Ethereum ETF. Wanneer ze precies komen is nog niet helemaal duidelijk en misschien is dat maar beter ook. Qua timing zou het voor de markt natuurlijk een stuk beter zijn als ze op een wat gunstiger moment komen.

Nu is het nog maar de vraag hoeveel mensen geïnteresseerd zijn om Ethereum ETFs te kopen, terwijl de koersen zich zo tegenvallend ontwikkelen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin wallet komt na 15 jaar tot leven: hallo Satoshi?
Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Kevin Svenson: Bitcoin op het punt van explosieve stijging naar nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13