Bitcoin, ethereum, BTC, ETH
Ethereum

Crypto analist: Ethereum koers gaat dalen ten opzichte van Bitcoin

Als we de populaire analist Benjamin Cowen mogen geloven, dan kan Ethereum weleens gaan “capituleren” ten opzichte van Bitcoin. Dat betekent simpel gezegd dat hij een harde daling van Ethereum verwacht in zijn handelspaar met Bitcoin. Maar waarom is Cowen bearish over Ethereum en specifiek ten opzichte van Bitcoin?

Ethereum versus Bitcoin

In een nieuwe update op YouTube deelt Cowen met zijn ruim 800.000 abonnees dat Ethereum in de problemen kan komen als de Federal Reserve in september de rente verlaagt; mits het handelspaar hetzelfde koersverloop volgt als tijdens de marktcyclus van 2016.

“Wat heel interessant is over 2016 als je naar de grafiek kijkt, is dat destijds de dieptepunten in juni werden aangetikt, terwijl het ditmaal in mei gebeurde; ongeveer één maand eerder”, aldus de analist over de onderstaande grafiek.

Het lijkt een beetje een onduidelijke bende in de bovenstaande grafiek, maar sinds de enorme piek voor Ethereum tijdens de bullrun van 2017/2018 ten opzichte van Bitcoin is de munt vooral in een dalende trend gekomen.

Uiteindelijk moet nog maar blijken of die dalende trend ooit weer kan worden omgezet in een stijgende trend. Vooralsnog presteert Bitcoin beter dan Ethereum over de lange termijn en dat is logisch als je kijkt naar het nut van de financiële assets.

Bitcoin heeft zich “bewezen” als een store of value, terwijl Ethereum nog altijd op zoek is naar een goede toepassing.

Wat gaat Ethereum doen?

Het is lastig te voorspellen wat we van Ethereum kunnen verwachten de komende periode. Vandaag lanceren namelijk de Ethereum ETFs in de Verenigde Staten.

Die kunnen de asset in theorie een boost geven, maar zorgen natuurlijk nog steeds niet voor een waardevolle use case. Het is voor Ethereum te hopen dat de fondsen die partijen als BlackRock nu op de blockchain lanceren een succes blijken.

Daarvoor moeten ze echter wel een waardevolle toevoeging blijken ten opzichte van bestaande fondsen. Een voordeel die ze hebben is dat ze in principe 24/7 verhandelbaar zijn, maar qua efficiëntie zijn er weinig voordelen te bespeuren.

Transacties op Ethereum zijn immers duur en kunnen zeker op de momenten dat er stress is enorm kostbaar zijn. Wat dat betreft lijkt de onderliggende technologie niet gebouwd voor gigantische hoeveelheden transacties.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Ethereum loopt flink achter op Bitcoin sinds Proof-of-Stake overgang
Bitcoin en Ethereum ETF’s verliezen opnieuw tientallen miljoenen dollars
Zwitserlands vierde grootste bank betreedt cryptomarkt met handel in Bitcoin en Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?