Ethereum, eth
Ethereum

Analist: Ethereum koers zal in 2023 weer 3000 dollar waard zijn

Ethereum presteert de afgelopen dagen uitermate goed. De Ether koers heeft vandaag stand weten te houden boven het psychologische 1500 dollar niveau en dat is goed nieuws.

ETH koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Deze ochtend zakte de prijs nog even naar beneden, maar daar is deze middag weer verandering in gekomen. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Ether weer rond de 1540 dollar. Het sentiment rondom de grootste altcoin lijkt langzaam maar zeker positief te worden en dat kan gaan zorgen voor een grote koersstijging, zo vertelt een bekende crypto analist.

Ethereum kan volgend jaar stijgen tot boven de 3000 dollar

De recente koersstijging heeft Ether geholpen om de langdurige neerwaartse trend te doorbreken. Ondanks dat is het nog lang niet in de buurt van het niveau dat Ether eind 2021 bereikte.

Op 10 november 2021 bereikte Ethereum namelijk zijn hoogste punt ooit wat neerkwam op $4.878,26 per ETH token. Ether was echter niet in staat om die positie vast te houden en is sindsdien meer dan 69 procent van zijn waarde verloren. Daar kan volgens een crypto analist genaamd ‘Kaleo’ echter snel verandering in komen. Kaleo vertelt dat de kans vrij groot is dat de Ethereum koers volgend jaar boven de 3000 dollar zal liggen.

Voor het eerst in maanden vertoont Ethereum een opwaartse trendlijn. Het feit dat de prijs nu boven de 1500 dollar ligt is een extra goed teken.

Waarom daalde de Ethereum koers na de Merge?

Veel investeerders werden verrast door door de slechte prestaties van Ethereum vlak nadat de Merge voltooid was. De koers viel direct na de implementatie hard naar beneden, maar hoe kan dat?

Ten eerste was de upgrade van de blockchain ontworpen om een ​​impact op de lange termijn te hebben en niet een die in een korte periode veel zou veranderen. De hype viel direct na de Merge dan ook weg en dat zorgde voor een flinke koersval.

Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat ook Ethereum sterk wordt beïnvloed door grote marktkrachten zoals inflatie en renteverhogingen. Tot slot hebben de uitspraken van de Securities and Exchange Commission tot onrust gezorgd onder Ether investeerders. Volgens de toezichthouder kwalificeren alle proof-of-stake cryptomunten zich namelijk mogelijk als effect. Dat zou een groot probleem zijn voor Ethereum.

Ondanks al deze factoren heeft Ethereum alle negativiteit deze week van zich af weten te schudden. Het is nog onduidelijk of de uitstekende prijsprestaties toe te schrijven zijn aan de positieve effecten van de Merge, maar experts lijken unaniem over het feit dat er een grote toekomst is voor Ethereum.

Ethereum nieuws

SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen