Ethereum

Analist: Ethereum Prijs kan stijgen naar $850 dollar

De Ethereum koers toont dit jaar zijn sterkte. Op 14 januari steeg de ETH prijs zelfs even tot $179 dollar. Sindsdien is de prijs wat teruggezakt maar de koers lijkt een ondersteuningspunt gevonden te hebben bij de $160 dollar regio.

Men heeft hoge verwachtingen voor de cryptomarkt dit jaar. Men dicht Bitcoin een grote toekomst toe, maar veel analisten vertellen te verwachten dat de ETH prijs ook flink gaat stijgen. Een groot aantal analisten verwacht dat de prijs snel boven de $200 dollar uit zal komen. Maar crypto analist ‘Galaxy’ verwacht dat de koers nog veel hoger gaat, namelijk naar de $850 dollar.

 

Ethereum gaat parabolisch stijgen

Galaxy, een populaire trader die voorspelt dat BTC parabolisch gaat stijgen als het de dalende trendlijn doorbreekt, verwacht dat ook ETH parabolisch zal gaan stijgen. Galaxy tweet een weekgrafiek van Ethereum waaruit blijkt dat ETH op het punt staat een neerwaartse trend te doorbreken die wordt bepaald door een trendlijn die teruggaat tot 2018.

“ETH is weken verwijderd van het doorbreken van zijn twee jaar durende downtrend. Februari is de startmaand”, luidt de tweet van Galaxy.

Het doorbreken van de trendlijn die Galaxy trekt zou een prijs boven de $200 betekenen in februari. Als deze stijging inderdaad plaats gaat vinden, zou de Ethereum koers in augustus tot $850 dollar zijn gestegen.

Dit is niet de enige positieve koersvoorspelling voor Ethereum. Een paar dagen gelede deed de analist genaamd ‘Satoshi Flipper’ de uitspraak dat hij verwacht dat de ETH koers richting de $335 dollar zou gaan stijgen. Een belangrijke reden voor een komende prijsstijging is de enorme toename van DeFi. ETH wordt steeds vaker gebruikt om gedecentraliseerde markten voor leningen die een veel hoger rendement kunnen opleveren dan elke traditionele bank kan bieden.

Naarmate deze industrie groeit, zal de vraag naar Ether volgen. Dit kan, in combinatie met het positieve Bitcoin-momentum, ervoor zorgen dat de Ethereum koers enorm gaat stijgen.