Newsbit

Ethereum (ETH)

Breekt Ethereum uit een 2 jaar durende Bear markt?

Ethereum (ETH)

De cryptomarkt doet het de afgelopen paar dagen rustig aan. Ethereum ziet er nog steeds sterk uit. De vraag is nu of de munt zich eindelijk kan onttrekken uit zijn tweejarige bearmarkt.


De goede prestaties van Ethereum in 2020

Al vanaf het begin van dit jaar heeft Ethereum beter gepresteerd dan Bitcoin. In drie weken tijd is de ETH koers namelijk met zo’n 33 procent gestegen. Dit terwijl zijn grote broer (BTC) ongeveer 20% heeft verdiend.

Na een kleine terugval dit weekend zien we nu dat de ETH koers vrij stabiel is. De prijs ligt al een paar dagen rond de $168 dollar. Ether komt weer een groot weerstandspunt tegen net boven de $180 dollar. Hier ligt namelijk het 200-daagse voortschrijdend gemiddelde. Daarna komt de grootste altcoin de psychologische grens van $200 dollar tegen.

Als het positieve sentiment aanhoudt is het mogelijk dat er eind deze maand een golden cross tussen den 50 en de 200 daagse voortschrijdend gemiddelde optreedt. De laatste keer dat dit gebeurde was in april 2019. In de twee maanden die daarop volgenden boekte ETH een winst van 133%.


ETH koers kan stijgen richting $335

Analisten merken op dat steeds meer technische factoren en bullish uit gaan zien voor Ethereum. Zo vertelt de Twitteraar ‘Galaxy’ dat Ethereum heel dicht bij een uitbraak van zijn tweejarige bearmarkt is.

“ETH is weken verwijderd van het doorbreken van zijn 2-jarige downtrend. Mogelijk Bull-signaal komt volgende week binnen. Februari is de startmaand van een koersstijging. ”

Sommige analisten verwachten dat ETH richting de $335 dollar kan stijgen. Dit zou kunnen gebeuren als Ethereum de $200 dollar grens weet te doorbreken.

 

DeFi is een snelgroeiende use-case

Een paar jaar geleden was het financieren van ICO’s de belangrijkste use-case van Ethereum. Echter, na een wereldwijd optreden tegen ICO’s volgende een enorme ineenstorting in 2018. Miljoenen ethers werden verkocht en overstroomde de markten.

Het resultaat hiervan was een twee jaar durende bearmarkt waarin de Ethereum koers op zijn dieptemunt 87% van haar waarde verloor.

Eén van de snelst groeiende use cases voor Ethereum is de DeFi markt. Volgens defipulse.com is er momenteel een record van 3,2 miljoen ETH tokens opgesloten in DeFi-protocollen. Dat is bijna 3% van al het aanbod.

Ethereum wordt steeds vaker gebruikt om gedecentraliseerde markten voor leningen die een veel hoger rendement kunnen opleveren dan elke traditionele bank kan bieden.

Naarmate deze industrie groeit, zal de vraag naar Ether volgen. Dit kan, in combinatie met het positieve Bitcoin-momentum, ervoor zorgen dat de Ethereum koers enorm gaat stijgen.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top