MicroStrategy Bitcoin
Bitcoin

Analist: MicroStrategy kan rendement boosten door Bitcoin uit te lenen

MicroStrategy werd in augustus 2020 het eerste beursgenoteerde bedrijf in de Verenigde Staten met Bitcoin op de balans. Volgens Mark Palmer van Benchmark zou MicroStrategy er goed aan doen om zijn Bitcoin uit te lenen, zodat ze nog meer rendement verdienen over hun Bitcoin.

MicroStrategy kan $215 per aandeel waard zijn

Volgens Palmer zou MicroStrategy 215 dollar per aandeel waard kunnen zijn als ze hun balans gebruiken om met geleend geld meer Bitcoin te kopen en deze vervolgens uitlenen voor een klein extra rendement.

Momenteel handelen de aandelen van MicroStrategy rond de koers van 153 dollar, nadat het een 10-voor-1 aandelensplit deed op 9 augustus. Palmer ziet de waarde van MicroStrategy dus met minimaal 33% stijgen als ze ervoor kiezen om hun Bitcoin uit te lenen.

Hoewel MicroStrategy van origine een softwarebedrijf is, heeft het bedrijf zijn waarde vooral te danken aan alle Bitcoin die op de balans staan.

Die softwarebusiness doet het steeds minder goed voor MicroStrategy. Van 2023 op 2024 daalde de omzet uit de softwarebusiness met 7% naar 111,4 miljoen dollar.

Gaat MicroStrategy zijn Bitcoin uitlenen?

De grote vraag is natuurlijk of MicroStrategy zijn Bitcoin wel zou willen uitlenen. Het is immers heel gevaarlijk om iets of iemand een asset te lenen, die zomaar in korte tijd met 300% kan stijgen.

Stel dat diegene de Bitcoin dan net heeft verkocht, dan zit je wel met de gebakken peren. Want hoe krijg je die Bitcoin dan ooit nog terug? Daar is natuurlijk wel een oplossing voor, want dan moet je gewoon heel voorzichtig zijn met de kapitaalvereisten die je aan het uitlenen van Bitcoin koppelt.

Michael Saylor gaf recent in gesprek met Saifedean Ammous (schrijver van The Bitcoin Standard) aan dat Bitcoin volgens hem een vorm van “perfect kapitaal” kan worden.

Perfect kapitaal dat dient als een store of value en een klein rendement genereert via digitale bankdiensten, zoals het lenen en uitlenen van Bitcoin.

Krijgen we binnenkort het nieuws dat MicroStrategy is begonnen met het uitlenen van zijn Bitcoin?

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Whale uit Satoshi Era ontwaakt: Stokoude Bitcoins mogelijk klaar om verkocht te worden
Groot succes: BlackRock’s Bitcoin en Ethereum ETF’s trekken $158 miljoen aan
Raoul Pal: Stijgende wereldwijde liquiditeit kan Bitcoin naar nieuwe hoogten stuwen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen