Bitcoin, investeerder
Bitcoin

Analist onthult: Zo kan de Bitcoin koers in 2029 stijgen naar een half miljoen

Sinds de lancering van het Bitcoin-netwerk in 2009 is er veel gespeculeerd over de mogelijke enorme waardestijging van deze digitale munt. In de afgelopen 15 jaar heeft Bitcoin al indrukwekkende vooruitgang geboekt: van vrijwel waardeloos in de beginjaren tot een huidige waarde van ongeveer $64.000.

Toch lijkt er nog steeds veel ruimte voor verdere groei, vooral als Bitcoin zijn potentieel als digitaal equivalent van goud waarmaakt.

Volgens de analist ‘apsk32’ zou Bitcoin tegen 2029 een aanzienlijke groei kunnen doormaken. De analist voorspelt dat de koers in vier jaar tijd kan stijgen naar $500.000, op voorwaarde dat bepaalde factoren gunstig uitpakken.

Inflatie

Een belangrijke factor die de Bitcoin koers verder kan opstuwen, is de invloed van inflatie en de veranderende aanvoer van Bitcoin. Traditionele modellen, zoals het power law model, houden vaak geen rekening met deze elementen.

Analist apsk32 betoogt dat door inflatie en de schaarste van Bitcoin in de berekeningen mee te nemen, de toekomstige waardering van Bitcoin aanzienlijk hoger zou kunnen uitvallen dan eerdere schattingen suggereren.

Het netwerkeffect

De analist stelt verder dat de waarde van Bitcoin aanzienlijk kan toenemen door de groei van het netwerk, waarbij hij verwijst naar ‘Metcalfe’s Wet’. Deze wet stelt dat de waarde van een netwerk evenredig is aan het kwadraat van het aantal gebruikers. Met andere woorden, naarmate meer mensen Bitcoin adopteren, kan de waarde ervan exponentieel toenemen.

Institutionele instroom

Tot slot wijst de analist op de sterke vraag van institutionele beleggers naar Bitcoin. Institutionele investeringen via Amerikaanse spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) worden gezien als een belangrijke drijfveer voor verdere prijsstijgingen. Sinds de lancering van verschillende ETF’s, zoals het IBIT-fonds van BlackRock, is er een aanzienlijke kapitaalinstroom geweest.

Deze fondsen beheren momenteel gezamenlijk meer dan $55 miljard aan Bitcoin, wat een sterke impuls heeft gegeven aan de recente stijging van de BTC-koers.

Volgens de analist kunnen deze factoren er samen voor zorgen dat de Bitcoin koers in 2029 kan stijgen naar een half miljoen dollar.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt