Bitcoin stijgt
Bitcoin

Analist: Parabolische fase Bitcoin staat op het punt van beginnen

De Bitcoin koers gaat door het dak en volgens de populaire analist Rekt Capital is het een kwestie van tijd voordat de digitale munt aan een parabolische stijging begint. Bitcoin zit volgens de analist in de post-halving accumulatie-fase. Over een paar maanden moet de koers straks weer exploderen.

Nog 160 dagen wachten

Volgens de analyse van Rekt Capital moeten we nog 160 dagen wachten op de volgende koersexplosies van Bitcoin.

“In 2020 verloor Bitcoin 19% na de halving. Daarna consolideerde de digitale munt voor 160 dagen om vervolgens aan de parabolische fase van de cyclus te beginnen.

In 2024 verloor Bitcoin bijna 24% na de halving. Als de geschiedenis zich herhaalt, dan kan de koers nog 160 dagen consolideren voordat de parabolische fase begint”, aldus Rekt Capital.

Rekt Capital maakte deze analyse voordat Bitcoin gisteren uitbrak op basis van het nieuws dat ook Ethereum een ETF krijgt. Dat is op zich vreemd, omdat je zou zeggen dat er hierdoor meer kapitaal naar de concurrentie kan stromen.

Bitcoin was al uitgebroken

Voordat het ETF-nieuws over Ethereum bekend werd was Bitcoin al uitgebroken gisteren. Althans, zo lijkt het in de onderstaande dagelijkse grafiek van Rekt Capital. Daar zien we dat eerder deze maand een belangrijke weerstand werd gebroken en Bitcoin nu ook door de laatste rode weerstandszone heen is.

Zoomen we uit, dan zien we dat Rekt Capital ervan overtuigd is dat de bullmarkt van Bitcoin nog een lange tijd te gaan heeft. “Wij zijn hier (groene cirkel)”, zo luiden de woorden van de analist als hij praat over de onderstaande grafiek.

We zitten daarmee dus net voor de parabolische fase van Bitcoin. Nu is het afwachten waar die fase ons gaat brengen tijdens deze bullrun. Er zijn steeds meer twijfels over de lange-termijn houdbaarheid van de Amerikaanse dollar, waardoor deze cyclus weleens heel interessant kan worden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken