Bitcoin koers stijgt, bull markt
Bitcoin

Crypto analist: Bitcoin koers zal gigantisch gaan stijgen in 4e kwartaal van 2024

Bitcoin begon fantastisch aan het jaar 2024. De digitale munt wist zelfs voor de befaamde vierjaarlijkse Bitcoin halving een nieuwe all-time high op de borden te zetten. Nu is de bullmarkt al een paar maanden stilgevallen, maar volgens Nancy Lubale komt daar snel verandering in.

Wat kunnen we van Bitcoin verwachten?

Handelslegende Peter Brandt merkt op dat Bitcoin onderweg is naar de langste post-halving periode zonder nieuwe all-time high. Het is inmiddels al 23 weken geleden dat Bitcoin een nieuwe all-time high op de borden wist te zetten.

Dat kan volgens Brandt impliceren dat we geschiedenis gaan schrijven en heel lang moeten wachten op een nieuwe all-time high, of dat er geen nieuwe all-time high komt voor de digitale munt.

Als we op data van CoinGlass af moeten gaan, dan kunnen we mogelijk in Q4 2024 een nieuwe all-time high verwachten voor Bitcoin. Meestal is het laatste kwartaal van het jaar namelijk een behoorlijk succesvolle voor de digitale munt.

Tijdens de halving-jaren van 2016 en 2020 wist Bitcoin rendementen van 58% en 168% te behalen in het laatste kwartaal van het jaar. Een stijging van 58% zou een Bitcoin koers van ongeveer 95.000 dollar opleveren. Daarmee zou Bitcoin dus net niet de symbolische grens van 100.000 dollar bereiken.

73% kans op rally in Q4 2024?

Op basis van de geschiedenis is er een kans van 73% dat Bitcoin in het vierde kwartaal aan een nieuwe rally begint. Het vierde kwartaal is in 73% van de gevallen succesvol geweest in de geschiedenis van Bitcoin.

CryptoQuant CEO Ki Young Ju analyseerde de Bitcoin koersactie tijdens het halvingjaar van 2020 en kwam ook tot de conclusie dat de rally in Q4 begon.

Hij lijkt met zijn grafiek ook te suggereren dat we nog een hoop kunnen verwachten van Bitcoin in 2024. Volgens Young Ju zit de Bitcoin koers in een accumulatie-fase, wat suggereert dat er een parabolische opwaartse trend kan beginnen zodra Bitcoin het laatste kwartaal van 2024 start.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Arthur Hayes: deze renteverlaging kan verkiezingen beïnvloeden
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’