crypto prijs stijgt
Altcoin

Analist: Setup voor nieuwe altcoin-explosie, vergelijkbaar met 2021, opnieuw zichtbaar

Real Vision analist Jamie Coutts zegt dat altcoins weleens dichtbij een herhaling van het succesvolle jaar 2021 kunnen zijn. Op Twitter schrijft Coutts dat de crypto-marktcyclus momenteel op een punt zit “waar selectieve hoge-kwaliteit assets een bodem vinden en zullen overperformen als de bullmarkt hervat.”

Huidige situatie vergelijkbaar met 2020

Jamie Coutts deelt een grafiek waarin we zien dat het huidige verloop lijkt op dat van 2020, het jaar voor de grote bullrun van 2021 voor altcoins.

In 2020 presteerde Bitcoin ook maandenlang beter dan de rest van de markt, terwijl op hetzelfde moment de wereldwijde liquiditeit in de lift zat. Ook dat is volgens Coutts nu gaande, wat hij als een bullish ontwikkeling ziet voor altcoins.

Wat dat betreft mogen we dus hoopvol zijn over het hervatten van de bullrun in 2024 of begin 2025. Het stijgen van de wereldwijde liquiditeit betekent overigens (heel simpel gezegd) dat de beschikbare geldhoeveelheid voor investeringen toeneemt.

Je ziet dat vaak op momenten dat bijvoorbeeld centrale banken kiezen voor een minder streng beleid, waardoor het eenvoudiger wordt om geld te lenen en er meer kapitaal in omloop komt.

Kies voor kwaliteit

Het advies van Jamie Coutts is om deze bullrun te kiezen voor kwaliteit. Volgens de analist zullen de “hoge-kwaliteit layer-1 blockchains” het beter doen dan de rest van de markt tijdens de volgende expansie.

Alle ingrediënten lijken in ieder geval aanwezig voor een nieuwe bullrun, zo is de conclusie van Coutts. Altcoins zijn op dit moment behoorlijk oververkocht en niet geliefd, terwijl de wereldwijde liquiditeit oploopt en Bitcoin beter presteert dan de rest van de markt.

“Dit is geen aanmoediging om blind te investeren in het meer speculatieve gedeelte van de markt. Het is puur hoe ik de zaken zie uitspelen op basis van de huidige setup. Sommige assets gaan beter presteren dan anderen in een algehele shitcoin rally”, zo vertelt Jamie Coutts op Twitter.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Tron (TRX) of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Altcoin nieuws

Bittensor (TAO) wordt gelist op Bitvavo en de koers ontploft
Onbekende crypto stijgt met 100%, dit moet je weten
Bitget en Foresight Ventures investeren $30 miljoen in TON-blockchain voor groei van Telegram-apps
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins