Bitcoin koers crash
Bitcoin

Analist verwacht Bitcoin koersval tot $50.000, gevolgd door parabolische rally

Nu er steeds meer tijd verstrijkt sinds de Bitcoin (BTC) halving, begint het geduld bij veel investeerders voor de start van de langverwachte bullmarkt op te raken.  De glans is al maanden verdwenen van de Bitcoin koers, maar de vooraanstaande crypto-analist Credible Crypto verwacht dat volgende maand de explosieve opwaartse beweging zal beginnen. 

Volgens de expert zullen investeerders echter eerst nog wat pijn moeten doorstaan. Hij voorspelt namelijk dat Bitcoin opnieuw het niveau van $50.000 zal opzoeken voordat de rally van start gaat.

Analist voorspelde Bitcoin correctie juist

De Bitcoin koers maakte dinsdag laat op de avond een scherpe duikvlucht van meer dan 6% in slechts een uur tijd. Het bracht de koers vanaf $62.000 naar een dieptepunt van $58.000. 

Hoewel Bitcoin hier vooralsnog stand heeft gehouden – met een huidige prijs van $59.650 –  vreest een groot deel van de markt dat Bitcoin net als aan het begin van deze maand tot het niveau rond de $50.000 zal zakken. 

Ook de pseudonieme crypto-analist Credible Crypto anticipeert op een dergelijk bloedbad. Vorige week vrijdag, toen Bitcoin nog voor meer dan $62.000 over de toonbank ging, voorspelde hij al dat Bitcoin rond de $65.000 tegen de muur zal lopen, en richting $50.000 zal dalen.

Inmiddels weten we dat de weerstand rond $65.000 inderdaad te sterk is gebleken. Of Bitcoin ook daadwerkelijk teruggebracht wordt tot $60.000 is nu de volgende vraag. 

BTC bullmarkt van start in september?

Hoewel de analist op de korte termijn een bearish houding heeft, is hij zeer optimistisch over het laatste kwartaal. Hij is hierin niet de enige. Aangezien BTC in de laatste maanden van het jaar meestal goed presteert, zijn de verwachtingen hooggespannen.

Met name in jaren waarin de Bitcoin halvings plaatsvonden, stonden de laatste kwartalen telkens garant voor vuurwerk. In 2016 steeg Bitcoin met ruim 58% en in 2020 zelfs met 168%. Gemiddeld komt het rendement voor het laatste kwartaal uit op bijna 89%, zo laten gegevens van CoinGlass zien.

Credible Crypto verwacht dat eind september de langverwachte bullmarkt voor Bitcoin van start zal gaan. Hij voorziet een parabolische rally waarin BTC in rap tempo tot voorbij de magische grens van $100.000 zal stijgen.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien XRP of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt