Bitcoin stijgt
Bitcoin

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $1 miljoen in 2027

Als we de populaire analist TechDev mogen geloven, dan kan de Bitcoin koers in het jaar 2027 naar 1 miljoen dollar per munt stijgen. Volgens TechDev spiegelt de grafiek van Bitcoin momenteel de index van de Japanse aandelenmarkt.

Bitcoin versus de Nikkei 225

De pseudonieme analist deelt een grafiek waarin we de ontwikkeling van de Bitcoin koers naast die van de Nikkei 225 zien, een index die de 225 grootste bedrijven van Japan volgt.

TechDev is in ieder geval heel erg enthousiast over deze vergelijking. “Ik heb niet veel vergelijkbaars gezien. Groeicycli op logaritmische schaal bestonden al voor Bitcoin. Verschillende assets. Verschillende decennia. Maar dezelfde beestjes.

Zonder naar de tijd of prijs te kijken, zouden de meeste mensen denken dat de eerste helft van de grafiek van de Nikkei die van Bitcoin is. Je zou zeggen dat de Nikkei iedere 10 jaar een halving gehad moet hebben.

De laatste leg van Bitcoin laat meer volatiliteit zien, maar daar geeft de trend weinig om”, aldus TechDev.

Op basis van zijn grafieken suggereert TechDev dat Bitcoin in het jaar 2027 de koers van 1 miljoen dollar doorbreken, om vervolgens aan een scherpe correctie te beginnen. De grootste digitale munt op basis van market cap handelt op het moment van schrijven op iets meer dan 60.000 dollar.

Bitcoin en de Nasdaq 100

Naast de vergelijking met de Nikkei 225 deelt TechDev ook een grafiek waarin hij de Bitcoin koers naast die van de Nasdaq legt.

Eerder deze maand deelde de analist ook nog dat hij optimistisch was over de recente dalingen in de cryptomarkt. “Het is duidelijk dat er veel angst in de markt zit. De afgelopen twee weken zaten vol met ‘ik zei het toch’ uitspraken van doomer bears. […] Het feit dat dergelijke uitspraken kwamen op het moment dat de wereldwijde macro-economische omstandigheden juist naar boven wijzen, maakte het voor mij niets meer dan twee weken van herrie.”

Alles bij elkaar is TechDev bullish over Bitcoin en probeert hij juist toe te slaan op de momenten dat iedereen in de markt bearish en doodsbang is.

Daar was de afgelopen twee weken of in ieder geval op 5 augustus wel sprake van.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: het is nog te vroeg voor optimisme over Bitcoin
BlackRock’s Bitcoin ETF haalt voor het eerst in 3 weken weer kapitaal binnen
Bitcoin koers op het punt van explosieve stijging: Woensdag cruciaal volgens Bitwise
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten