Bitcoin, BTC
Bitcoin

Analist voorspelt Bitcoin koers van $130.000, maar we krijgen eerst dalingen

Als je het aan de populaire pseudonieme analist CryptoCon vraagt, dan is Bitcoin ongeveer twee weken geleden bij zijn lokale top van ongeveer 45.000 dollar uitgekomen. Op basis van technische analyse en het koersgedrag van Bitcoin uit het verleden, voorspelt hij een correctie van ongeveer 33 procent; die ons tot het koersniveau van ~30.000 dollar zullen brengen voor Bitcoin.

Nieuwe kans om te accumuleren

Investeerders krijgen volgens CryptoCon op deze manier een nieuwe kans om relatief goedkoop Bitcoin te kopen. “Een correctie van 33 procent brengt ons tot het niveau van 30.000 dollar. Normaal gesproken begint hiermee ook een zijwaartse koersperiode, die ongeveer 5 tot 6 maanden duurt. Dit betekent dat Bitcoin rond mei 2024 weer zou moeten beginnen met stijgen”, aldus CryptoCon.

Waar volgens de analist veel mensen wachten op de ETF-speculatie van januari, wil hij daar eerst betrouwbare data voor zien. Tot nu toe blijft alles met betrekking tot de voorgaande cycli intact volgens de analist.

Ergens zou het echter vreemd zijn om de Bitcoin koers te zien corrigeren naar het niveau van 30.000 dollar, nadat de Spot Bitcoin ETF van onder andere BlackRock op de markt is gekomen.

De lancering van die ETF betekent immers een nieuwe stap in de levenscyclus van Bitcoin, die de munt in theorie meer waard zou moeten maken.

Bitcoin koers van 130.000 dollar in 2025

De uiteindelijk top van Bitcoin moet volgens de berekeningen van CryptoCon ongeveer op 28 november 2025 komen. “Mijn verwachte koers is rond de 130.000 dollar volgens verschillende belangrijke prijs-experimenten, maar ik laat mijn beslissingen volledig van de data afhangen”, aldus CryptoCon.

In de reacties op zijn analyse deelt 100PctMaybe dat het nogal riskant kan zijn om tijdens de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs uit de markt te stappen, in de hoop dat we nog met 30 procent corrigeren.

Zeker omdat CryptoCon zich baseert op een drietal datapunten.

“Ik blijf gewoon vasthouden en koop meer als we dippen”, zo vertelt een optimistische 100PctMaybe.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins