Bitcoin Nieuws

Analist voorspelt: Bitcoin zou kunnen dalen tot $12K

De bekende crypto-analist en lange termijn belegger, bekend als @CryptoCapo_ op Twitter, heeft voorspeld dat de recente opwaartse trend in de cryptomarkt tot een einde is gekomen. Ook voorspelt hij dat de Bitcoin koers tot $12.000 zal zakken.

De koersstijging was het resultaat van manipulatie

CryptoCapo deelde zijn inzichten over de huidige staat van de cryptomarkt in zijn Telegram-kanaal. Hij suggereerde dat de stijging van de crypto-prijzen de afgelopen maanden het resultaat was van manipulatie door partijen die stablecoins creëerden. Volgens hem proberen deze manipulators de bulls in de val te lokken om vervolgens de cryptomunten op hen te dumpen.

De analist benoemde de prijsopmars, die begon in januari 2023, als een bulltrap. Hij uitte kritiek op investeerders die memecoins aanschaften. “Het enige doel van deze trend is om welgestelde investeerders in staat te stellen hun tokens tegen verhoogde prijzen te verkopen en liquiditeit te creëren,” zei hij.

Bitcoin kan naar $12.000 zakken

CryptoCapo anticipeert op een aanzienlijke prijsdaling van Bitcoin in de nabije toekomst. Hij baseert deze voorspelling op zowel technische als fundamentele indicatoren en verwacht dat de prijs van Bitcoin zal zakken tot $12.000. Daarnaast voorspelt hij dat de waarde van Ethereum zal dalen tot een bedrag tussen de $500 en $700, terwijl hij verwacht dat de meeste altcoins 60 tot 80% van hun huidige waarde zullen inleveren.

De analist adviseert om voorlopig een stap terug te doen van de cryptomarkt en ondertussen shortposities te creëren in altcoins die vermoedelijk meer dan gemiddeld zullen dalen.

Bitcoin nieuws

Nieuwe informatie over de identiteit van Satoshi Nakamoto?
Opvallend: Miljoenen aan Bitcoins verhuizen na lange periodes van inactiviteit
Handelslegende Tone Vays: Bitcoin is momenteel Goedkoop
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen