Bitcoin prijs
Bitcoin

Analist voorziet eerst daling, gevolgd door Bitcoin koersstijging naar $60.000

De bekende crypto-analist DonAlt, die eerder dit jaar de Bitcoin (BTC) prijsrally correct voorspelde, deelde zijn nieuwste inzichten in een recente YouTube-video op het kanaal Technical Roundup.

In deze video bespreekt hij zijn verdere verwachtingen voor Bitcoin. Hij benadrukt dat hoewel de koers nog steeds aanzienlijk opwaarts potentieel heeft, er ook een mogelijk risico is waar beleggers rekening mee moeten houden.

Bitcoin’s mogelijke daling en herstel: Analyse van DonAlt

Volgens crypto analist DonAlt wordt de huidige stijging voornamelijk aangedreven door de hype rond een mogelijke goedkeuring van een Spot exchange-traded fund (ETF), die al in januari zou kunnen plaatsvinden. Hij gelooft dat dit een typisch “sell-the-news” evenement kan worden.

Een “sell-the-news” evenement is een fenomeen in financiële markten, waaronder crypto, waarbij de prijs van een activum daalt na de aankondiging van langverwacht positief nieuws. Hoewel dit op het eerste gezicht tegenintuïtief lijkt, gebeurt dit vaak omdat er voorafgaand aan een belangrijke aankondiging al speculatie en koopactiviteit plaatsvindt. Beleggers kopen in anticipatie op het nieuws, wat de prijs opdrijft.

Mocht dit “sell-the-news” scenario zich voltrekken, dan verwacht DonAlt dat de prijs van Bitcoin tijdelijk zou kunnen dalen naar $35.000 voordat het weer begint te stijgen. Voor sommige investeerders kan deze potentiële daling een kans bieden om Bitcoin tegen een lagere prijs aan te schaffen.

DonAlt voorspelt dat de Bitcoin (BTC) prijs vervolgens weer kan stijgen tot het weerstandsniveau van ongeveer $60.000. Deze prognose baseert hij op historische patronen, vergelijkbaar met die waargenomen tijdens de bullmarkten van 2018 en 2021.

Herbeoordeling van Spot Bitcoin ETFs door de SEC

Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft bekendgemaakt dat de instantie opnieuw aanvragen voor Spot Bitcoin ETFs zal heroverwegen.

Deze stap is een reactie op een recente gerechtelijke uitspraak in een zaak die betrekking heeft op Grayscale. De herbeoordeling van deze Spot Bitcoin ETFs zou een significante impact kunnen hebben op de cryptomarkt. Dergelijke producten werden voorheen vaak afgewezen vanwege zorgen over mogelijke marktmanipulatie.

Echter, door de recente positieve ontwikkelingen in de rechtszaak is het vertrouwen in de mogelijke introductie van Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten toegenomen, wat potentieel voordelig kan zijn voor de Bitcoin koers. Hoewel het nog onzeker is wanneer een goedkeuring zou kunnen plaatsvinden, wacht de sector met vernieuwde interesse op de beslissing van de SEC.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’