Bitcoin stijgt
Bitcoin

Analist: Dit is waarom de Bitcoin koers in 2024 zal stijgen naar $150.000

Bitcoin gaat binnenkort beginnen aan iets wat Raoul Pal omschrijft als de “bananenzone” of Jamie Coutts als het “vleermuizenpoep seizoen”. Wat ze daarmee vooral bedoelen is dat de Bitcoin koers heel snel gaat stijgen in die periode. Jamie Coutts voorspelt bijvoorbeeld een Bitcoin koers van 150.000 dollar voor het einde van 2024.

Stijging van meer dan 100% aanstaande

In de door Jamie Coutts bijgevoegde grafiek, zien we dat Bitcoin tijdens de vorige twee bullmarkten een nieuwe all-time high bereikte in de 365 dagen nadat de Amerikaanse dollar een lokale piek vond.

Hij suggereert dat, mocht Bitcoin het bullmarkt-patroon van de afgelopen jaren volgen, er een kans is dat de koers met meer dan 100% stijgt vanaf het huidige niveau van ongeveer 64.000 dollar.

Dat zou vervolgens moeten resulteren in een Bitcoin koers van 150.000 dollar voor het einde van dit jaar. Dat lijkt een onwaarschijnlijke koers voor de laatste maanden van 2024, maar we hebben met Bitcoin weleens gekkere dingen gezien.

Aan het einde van 2022 had ook niemand durven voorspellen dat we nu alweer ontevreden zouden zijn met een Bitcoin koers van 64.000 dollar voor de digitale munt.

Niet iedereen is bullish

Helaas voor ons is niet iedereen bullish over Bitcoin. Zo vertelde CryptoQuant-onderzoeker ManagerXBT dat er momenteel hoge volumes van potentiële verkoopdruk zijn voor de Bitcoin koers.

In een nieuwe analyse merkt ManagerXBT op dat grote korte-termijn verkopers “actief zijn geworden” en legt hij uit dat Bitcoin na de succesvolle rally van afgelopen week weleens in de problemen kan komen vandaag.

“Korte-termijn holders verstuurden 33.155 Bitcoin, zoals we in de 1w-1m Spent Output Age Bands kunnen zien. Dit zou onmiddellijke verkoopdruk vertegenwoordigen. De vertraging van de koers suggereert dat Bitcoin waarschijnlijk aan een vrije val kan beginnen”, zo schreef ManagerXBT in zijn analyse.

Het zijn dus vooral jonge Bitcoiners, mensen die hun Bitcoin nog niet lang bezitten, die momenteel op de verkoopknop gaan drukken volgens ManagerXBT. Hij adviseert dan ook om extra voorzichtig te zijn rond de huidige koersen met de digitale munt.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers schiet omhoog naar $62.000 na renteverlaging Federal Reserve
Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’