Bearmarkt, Bearmarket,
Bitcoin

Analist waarschuwt voor Bitcoin koers van 31.000 dollar

Als we de populaire analist Justin Bennet mogen geloven, dan bestaat de kans dat we op korte termijn een Bitcoin koers van 31.000 dollar op de borden zien. De lancering van de Spot Bitcoin ETFs leverde qua koers niet op wat het grote publiek ervan had verwacht. Om die reden is het sentiment wat verzuurd, waardoor er volgens Bennet kansen op dalingen zijn.

Herhaling van 2019 voor Bitcoin?

Voor zijn analyse baseert Bennet zich op de koersactie van 2019. In de grafiek zien we de TOTAL (de totale market cap van de industrie) die weleens het scenario van 2019 jaar geleden kan volgen.

Destijds kon de markt niet voorbij het 0,618 Fibonacci-niveau, waarna een correctie van 70 procent begon.

Volgens Bennet is het meer dan mogelijk dat de hele markt aan een correctie begint en de komende 12 maanden consolideert, voordat we richting nieuwe all-time highs bewegen.

“Wat als iedereen het misheeft met de timing van de Bitcoin bullmarkt? Wat als de maximale pijn voor crypto een periode van 12 maanden van zijwaartse of neerwaartse koersactie betekent?”, zo vraagt Justin Bennet zich af.

Gigantische koersdaling in aantocht?

Als Justin Bennet gelijk krijgt en we inderdaad eerst gaan dalen, dan zou dat volgens hem weleens een Bitcoin koers van 31.061 dollar kunnen opleveren.

Dat zou waarschijnlijk voldoende zijn om een heel groot deel van de markt enorme angst te laten voelen.

“Na het testen van de weerstand in het kanaal dat ik al weken deelde (bovenstaande grafiek) is de 44.500 dollar nu een weerstand geworden voor Bitcoin.

De bulls moeten dat niveau herclaimen op de hogere tijdsframes om een kans te maken op de Bitcoin koers van 50.000 dollar. Maar tot dat moment is het raadzaam om voorzichtig te zijn, zo is mijn oordeel”, aldus een zeer voorzichtige Justin Bennet.

Wat denken jullie? Gaat Bitcoin vanaf hier nog wat langer zijwaarts/neerwaarts handelaren of gaan we gewoon weer omhoog?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

President El Salvador bezoekt Elon Musk: werd Bitcoin besproken?
Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom