Crypto Crash
Altcoin, Bitcoin

Analist: Grote Bitcoin-daling kan Altcoins hard raken

De populaire macro-analist Benjamin Cowen waarschuwt voor een daling van de Bitcoin koers, die weleens desastreus kan uitpakken voor altcoins. Op dit moment ziet Cowen dat Bitcoin richting een lokale top beweegt en voorspelt een koersdaling van 8 procent voor de grootste munt van de markt.

Daling Bitcoin naar 23.000 dollar?

Op het moment van schrijven tikt de Bitcoin koers nog binnen op 26.880 dollar, maar volgens Benjamin Cowen is het een kwestie van tijd voordat we afdalen richting het koersniveau van 25.000 dollar.

“Ik denk dat de dieptepunten (rond de 25.000 dollar) aangetikt zullen worden. Als dat het geval is, dan verwacht ik desastreuze gevolgen voor de markt van altcoins; omdat het voor de kleinere munten lastig is om hun waardes te behouden als Bitcoin zakt.

Vergeet ook niet dat we de eerste helft van het jaar in een stevige opwaartse trend zaten”, aldus Benjamin Cowen.

Hoe ver de Bitcoin koers gaat zakken is voor Benjamin Cowen weer wat lastiger om aan te geven.

“Ik denk dat er een goede kans is dat Bitcoin op dit moment al op de top zit. Als de liquiditeit opdroogt in de markt voor altcoins en de Bitcoin koers begint te zakken, hoe ver kan deze dan wegglijden?

Mijn initiële target voor de Bitcoin koers ligt waarschijnlijk rond de 23.000 dollar”, aldus de analist.

Herhaling van 2019

Als we op dit moment bezig zijn met een herhaling van 2019, dan verwacht Benjamin Cowen dat we de komende dagen al richting deze dieptepunten zullen zakken.

De gele lijn in zijn grafiek zit rond het niveau van 22.900 dollar. Dat lijkt op dit moment nog een onvoorstelbare koers, maar vergeet niet dat Bitcoin in zijn geschiedenis gekkere dingen heeft gedaan.

We zitten nu eenmaal in een lastig macro-economisch klimaat. De rentes zijn vergeleken met de afgelopen 10 jaar extreem hoog en de inflatie blijft nog steeds een probleem.

Dat heeft ook te maken met het conflict tussen Israël en Hamas, waardoor de olieprijzen een sprong maakten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin overstijgt $39.000, bereikt hoogste punt sinds April 2022
3 factoren die een stijging van de Bitcoin koers naar $40.000 kunnen veroorzaken
Bitcoin miningpool wil $3 miljoen aan transactiekosten teruggeven aan rechtmatige eigenaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen