crash
Bitcoin

Analist waarschuwt: Grote problemen op komst voor Bitcoin koers

Als we de populaire analist Ali Martinez mogen geloven, dan moeten we ons op basis van enkele on-chain indicatoren zorgen maken over de Bitcoin koers. In een nieuwe analyse zegt Martinez dat de Warm Supply Realized Price indicator slechte signalen geeft voor Bitcoin.

Bearish signalen voor Bitcoin

De Warm Supply Realized Price volgt de gemiddelde aankoopprijs van alle munten die één week tot zes maanden niet van adres gewisseld zijn. “Een Bitcoin koers boven de Warm Supply Realized Price is een positief signaal, terwijl een daling daaronder de start van een bearmarkt kan aankondigen. Nu ligt dit niveau op 66.000 dollar. Als Bitcoin daar nog lang onderblijft, dan moeten we oppassen!”

Het verhaal van Martinez over de Warm Supply Realized Price is duidelijk en dat verklaart wellicht ook waarom de Bitcoin koers momenteel zo zwaar onder druk staat. Steeds meer mensen verliezen het vertrouwen, maar eigenlijk is dat best vreemd.

Vanaf het begin van 2024 gemeten doet de Bitcoin koers het nog altijd goed. We zijn wellicht verwend met een vroege all-time high, maar in november 2022 hadden we waarschijnlijk meteen getekend voor de huidige koersen. Zo snel kan het sentiment dus veranderen.

Verder geeft Martinez aan dat de Realized Price voor korte-termijn holders momenteel een stevige weerstand vormt voor Bitcoin.

Stevige weerstand voor Bitcoin

De Realized Price voor korte-termijn holders gaat over de gemiddelde aankoopkoers van mensen die hun Bitcoin in de afgelopen 155 dagen hebben aangekocht.

“De Realized Price voor korte-termijn holders geeft het gedrag van recente kopers weer. Het is een weerstand in een neerwaartse trend, omdat deze holders sneller zullen verkopen als de koers onder hun aankoopkoers valt. Sinds 22 juni heeft Bitcoin moeite om boven dit niveau te breken, wat nu op 63.250 dollar ligt.

Totdat Bitcoin dit niveau als steun weet te herpakken, is er een verhoogd risico op verkoopdruk”, aldus Ali Martinez.

Op basis van de bovenstaande grafiek komt Martinez ook nog tot de conclusie dat het volume op de beurzen daalt, wat aangeeft dat de interesse in Bitcoin even lijkt te dalen op dit moment.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt