Crypto analist
Altcoin, Bitcoin

Bitcoin naar $70.000 volgens Nicholas Merten; Altcoins kunnen profiteren

De populaire analist Nicholas Merten ziet bullish signalen voor altcoins. Tot nu toe is het vooral een bullrun geweest waarin Bitcoin en memecoins de show stalen. Kunnen sommige grote altcoins zich nu eindelijk laten zien?

Positieve signalen voor altcoins

Nicholas Merten stelt dat altcoins kunnen beginnen met stijgen binnen de komende weken, mits Bitcoin erin slaagt om enkele weerstandsniveaus in steunpunten om te toveren.

“We hebben het voor Bitcoin over één of twee mogelijke scenarios gehad. We hebben het pijnlijke scenario besproken, waarin we terugzakken naar het 200-weeks bewegende gemiddelde op 38.000 dollar, wat volgens mij nog steeds een mogelijkheid is; als er de komende dagen geen positieve prijsactie komt.

Of we hebben het scenario waarin we een omgekeerd hoofd-en-schouders patroon zien, of op zijn minst het herpakken van de vorige lows van juli, waarbij enkele korte-termijn bewegende gemmiddelen worden herpakt en de trend weer opwaarts wordt.

Hopelijk komen we dan in een positie waarin we richting nieuwe all-time highs kunnen stijgen. Dat soort dingen gaan altcoins over de komende weken het fundament geven om echt weer te stijgen; en om duidelijke narratieven te zien opkomen”, aldus Merten.

In de bovenstaande grafiek van Merten zien we het omgekeerde hoofd-en-schouders patroon, waarbij Bitcoin in een gunstig scenario naar 70.000 dollar kan stijgen.

Sterke marktstructuur voor Bitcoin

Merten zegt ook dat Bitcoin op de uurgrafiek een sterke structuur laat zien. Voor hem is de Bitcoin koers rond 60.000 dollar een hele belangrijke. Als Bitcoin die koers definitief kan herpakken, dan zou dat een goede eerste stap zijn.

“We zien nu de eerste stappen […]. We zijn langzaam maar zeker omhoog aan het trenden en testen nu de steun op enkele belangrijke gemiddelden.

Als we deze kunnen vasthouden en definitief boven de 60.000 dollar kunnen komen, dan zou dat een heel positief signaal zijn. Dan komt de grote vraag: gaan we boven de lange-termijn bewegende gemiddelden blijven.

Komen we boven de 65.000 dollar en kunnen we daar een weeksluiting genereren? Dan zou dat een hele positieve stap zijn voor de bulls en het narratief dat we gaan stijgen”, zo sluit de analist zijn verhaal af.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten