Welke altcoin stijgt?
Altcoin

Crypto analisten voorspellen snelle start van nieuw Altcoin seizoen

Als we de populaire analist Rekt Capital mogen geloven, dan staat er een gloednieuw “altseason” voor de deur. Dat zijn de momenten tijdens een bullmarkt waarop altcoins beter presteren dan Bitcoin. Op 11 maart constateerde Rekt Capital dat de market cap van altcoins “de enige constante is geweest” tijdens de grillige koersbewegingen van Bitcoin.

Wanneer gaan altcoins stijgen?

Handelaren binnen de industrie houden de market caps van altcoins nauwlettend in de gaten, omdat ze in theorie mooie kansen bieden.

Historisch gezien beginnen altcoins later te presteren dan Bitcoin en grafieken als de totale market cap voor altcoins en de dominantie van Bitcoin kunnen belangrijke signalen vormen voor de start van een altseason.

Hoewel altcoins er nog niet zijn, houden veel analisten momenteel de dominantie van bitcoin in de gaten. Sinds september 2023 ligt die weer boven de 50 procent en momenteel gaat het zelfs om 54,5 procent volgens Tradingview.

Volgens de populaire analist Crypto Nova is het moment voor altcoins daar als de dominantie van Bitcoin begint te dalen, in plaats van stijgen.

Ik geloof in een nieuw altseason

De technische analist Titan of Crypto ziet wel kansen voor een nieuw altcoin-seizoen. “Ik geloof persoonlijk dat er nog een altseason zal komen”, aldus Titan of Crypto.

Hij baseert zich voor die claim op de Ichimoku-indicator uit de technische analyse. Die zal volgens hem een grote rol spelen in het blokkeren van de dominantie van Bitcoin, waarmee een altseason kan beginnen.

Ook collega-analist Kevin Svenson zag eerder deze week dat de market cap voor altcoins “goed gepositioneerd” is voor een gigantische bullrun. “Mensen vergeten vaak dat het narratief verplaatst naar altcoins na de halving van Bitcoin.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

NVIDIA schiet 6% omhoog na kwartaalcijfers – AI tokens reageren amper
Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?