Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Analisten waarschuwen voor Bitcoin crash naar 20.000 dollar

Meerdere indicatoren geven momenteel aan dat de Bitcoin koers zich in een koop-zone begeeft, maar er zijn analisten die waarschuwen dat de Bitcoin prijs, ondanks die positieve signalen, onder de 20.000 dollar kan zakken.

Iedere Bitcoin-investeerder is na maanden van kwakkelende koersen op zoek naar een signaal dat de markt zich richting een bodem beweegt. De prijsactie van deze weekt lijkt ons echter te vertellen dat de bodem nog niet in zicht is.

Analisten zijn bearish totdat de Bitcoin prijs boven de $45K uitkomt

Volgens Blockware Solutions zijn er meerdere indicatoren die een bearish plaatje schetsen voor Bitcoin zolang we onder de 45.000 tot 47.000 dollar blijven handelen. Vooral korte-termijn investeerders hebben het op dit moment zwaar. Dit zijn wallets die hun Bitcoin minder dan 155 dagen in bezit hebben. De kostenbasis voor deze groep ligt gemiddeld op $45.038, waarmee hun Bitcoin stevig onder water staan.

Op basis hiervan verwacht Blockware Solutions dat we pas bij het doorbreken van die koersen weer omhoog kunnen kijken. Ook omdat de zogenoemde Hull Moving Average (HMA), vernoemd naar ontdekker Alan Hull, momenteel op 47.166 dollar bungelt. Dit is een bewegend gemiddelde die meer gewicht hangt aan recente prijsactie. Interessant is dat we in de bovenstaande grafiek kunnen zien dat Bitcoin vaak niet lang onder de HMA handelt.

Waar is de bodem?

Ondanks dat het sentiment op de markt momenteel zijn kookpunt bereikt, in negatieve zin, zijn er ook enkele positieve signalen. Volgens de meest recente nieuwsbrief van Glassnode is de activiteit op het netwerk stijgende en wordt er meer gehandeld, ondanks dat Bitcoin waarde blijft verliezen. Dat kan betekenen dat er rond dit punt veel vraag is naar Bitcoin en we langzaam aan een bodem beginnen te bouwen.

Volgens Glassnode is dit gegeven in het verleden een “geweldige koopmogelijkheid” geweest. Om het idee dat Bitcoin momenteel in de koop-zone zit verder te onderbouwen wijzen ze in het rapport ook op de “entity-adjusted dormancy flow” die momenteel consolideert in een giebied dat in het verleden een optimale koopzone geweest is.

Blockware Solutions ziet ook verschillende datapunten die erop wijzen dat de markt op zoek is naar een bodem. Hierbij richten zij zich onder andere op de Mayer Multiple, een indicator die de huidige marktprijs vergelijkt met het 200-daagse bewegende gemiddelde, die zich momenteel op één van de laagste punten ooit begeeft.

Hoewel meerdere datapunten bevestigen dat we in een bearmarkt zitten, zijn er ook indicaties dat de verkopers uitgeput raken en hun limiet bereiken. Dat betekent dat de bodem dichterbij komt, al blijft het natuurlijk gokken wanneer we de bodem precies bereiken. Er zijn bijvoorbeeld analisten en indicatoren die de 21.000 dollar pas als absolute bodem beschouwen.

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten