Bitcoin (BTC) Andorra
Regulatie

Andorra komt met digitale activawet om crypto te reguleren

In Andorra is een nieuwe digitale activawet bekend gemaakt die naar verluidt groen licht geeft voor het gebruik van crypto en blockchain in het gehele land. Het land telt circa 80.000 inwoners. Het nieuwe raamwerk zal de activiteiten en het gebruik van activa zoals Bitcoin (BTC) en blockchain-technologie sturen, volgens een verklaring van de regering van het land.

Wet bestaat uit 2 fases

De nieuwe digitale activawet bestaat naar verluidt uit 2 fases, waarbij de eerste het toezicht houdt op de creatie van digitale valuta’s. Naar verluidt wil Andorra ook een eigen digitale fiat-valuta creëren. Deze kan vervolgens in het land gebruikt worden voor iedere betaling.

Het andere aspect van de nieuwe wet is bedoeld om een regelgevend kader voor digitale activa op te zetten. Door digitale activa te beschouwen als financiële activa, kan de overheid van het land dergelijke activa onderwerpen aan regels en voorschriften.

Met de nieuwe wet doet het land tevens een poging om crypto-startups aan te trekken. Hiervoor moet de regering nog wel enige verduidelijking brengen over hun standpunt over digitale activa en de blockchain-technologie.

Digitale activa is momenteel nog geen wettig betaalmiddel in Andorra, wat ook aangepakt zal moeten worden. Met de nieuwe wet is het land echter wel een stap verder in de adoptie van cryptocurrencies en de achterliggende blockchain-technologie.

Regulatie nieuws

Indonesische financiële waakhond introduceert regelgevingssandbox voor crypto-producten
‘FTX gebruikers krijgen 140% van de waarde van hun kapitaal terug’
Cryptomarkt onder druk na besluit voortzetting rechtszaak Coinbase
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?