Sandbox
Blockchain

Animoca Brands en Bacasable Global halen $20 miljoen op

Animoca Brands en haar dochteronderneming Bacasable Global, exploitant van het populaire metaverseplatform The Sandbox, hebben $20 miljoen opgehaald via converteerbare promessen, wat resulteert in een waardering van $1 miljard.

Waardering van $1 miljard

De financieringsronde werd geleid door Kingsway Capital, met deelname van LG Tech Ventures en True Global Ventures. Investeerders hebben de mogelijkheid om de obligaties om te zetten in eigen vermogen van Bacasable Global tegen dezelfde voorwaarden als de bestaande preferente aandelen.

De recente financieringsronde, die een waardering van $1 miljard opleverde, komt bijna twee jaar nadat The Sandbox van plan was om $400 miljoen op te halen tegen een waardering van $4 miljard. Volgens de officiële aankondiging van The Sandbox zal de financiering worden gebruikt om de creator economy en het gedecentraliseerde mobiele metaverseplatform, dat in 2025 wordt gelanceerd, uit te breiden.

Toevoegen van nieuwe sociale functies

The Sandbox is van plan om nieuwe sociale functies en avatarvaardigheden toe te voegen en de Game Maker en VoxEdit 3D-bewerkingstools te upgraden. Het platform wil ook de gameplay-opties verbeteren met een nieuw multiplayer-regelsysteem, dat later in 2024 in bèta zal gaan en in 2025 volledig wordt uitgebracht.

Sinds de lancering van de Alpha-versie van The Sandbox in november 2023, zijn er meer dan 1.000 door gebruikers gegenereerde ervaringen ontwikkeld en heeft het platform 5,7 miljoen gebruikersaccounts die zijn gekoppeld aan cryptocurrency-wallets.

De evolutie van UGC-games

Yat Siu, medeoprichter van Animoca Brands, benadrukte dat populaire games zoals Minecraft en Roblox geen digitale eigendomsrechten bieden aan hun gebruikers. Hij beschreef The Sandbox als “de evolutie van UGC-games voor het tijdperk van digitaal eigendom”.

Volgens McKinsey & Company zal de Metaverse-economie tegen 2030 groeien tot $5 biljoen. Ondanks vroege hype rond het concept, inclusief de merkvernieuwing van Facebook, hebben veel metaverseprojecten moeite gehad om gebruikers aan te trekken. Een rapport van Futurism toonde aan dat Meta’s $1,2 miljard kostende metaverseproject in 2022 slechts 38 dagelijkse gebruikers had.

Ondanks deze uitdagingen heeft The Sandbox in de afgelopen 12 maanden meer dan 330.000 unieke makers toegevoegd die de no-code Game Maker van het platform hebben gedownload.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken