Newsbit

XRP Ripple Token

Anonieme whale stuurt 40 miljoen XRP-tokens naar Bitstamp

XRP Ripple Token

Whale Alert, de cryptocurrency-tracker, heeft een transactie van 40 miljoen XRP-tokens getraceerd. Een anonieme houder van XRP heeft deze tokens verplaatst naar de cryptocurrency exchange uit Luxemburg: Bitstamp.


Oorsprong tokens onbekend

Deze transactie heeft echter veel speculaties met zich meegebracht, gezien het feit dat het adres sinds 2013 niet meer actief geweest is. Door de enorme stijging van de waarde van XRP over de afgelopen week, lijkt het erop dat de enorme transfer hiermee te maken heeft.

Hiernaast is het adres, dat dus al sinds 2013 niet meer actief geweest is, gekoppeld aan het genesisblok van de blockchain van XRP. Eerder deze maand vond al een vergelijkbare transactie plaatst, wanneer een onbekende gebruiker meer dan $1 miljard aan BTC had verplaatst. Het adres waar dit bedrag echter heen ging, werd later gekoppeld aan het darknet. Op het darknet staan websites die niet gevonden worden door Google of een andere zoekmachine, die vaak gekoppeld kunnen worden aan illegale activiteiten.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij de cryptocurrency exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Deze actie geldt tot en met 10 december.


Zou adres toebehoren aan een XRP-oprichter?

Het genesisblok is per definitie het blok dat na het maken van de blockchain als allereerste gemined wordt. Door deze laatste transactie, wordt aangetoond dat er nog aanzienlijke hoeveelheden tokens in dit specifieke blok zitten. Een andere speculatie over de transactie was dat het adres aan één van de oprichters van Ripple zou toebehoren, gezien het feit dat er zoveel tokens uit de genesisblok zouden komen. Ripple heeft hier echter geen bevestiging op gegeven, waardoor dit slechts bij speculatie blijft.

Over de afgelopen week is Ripple één van de best presterende cryptocurrencies geweest. De munt is in 7 dagen tijd met ruim 133% in waarde gestegen. Mede hierdoor is het gemiddelde dagelijkse volume van de op 2 na grootste cryptocurrency significant gestegen. Over de afgelopen 24 uur had XRP circa $26 miljard volume gecreëerd, of bijna 1.4 miljoen BTC met zijn huidige waarde.


Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top