Bitcoin

Anonieme whale verplaatst $638 miljoen in Bitcoin van Bitfinex

In totaal zijn 15.909 Bitcoin (BTC) uit de cryptocurrency exchange Bitfinex gehaald door een anonieme crypto valuta gebruiker, de insider genaamd Colin Wu biedt nu details.


Half miljard dollar aan Bitcoin uit Bitfinex

Deze ochtend werd een verbazingwekkende hoeveelheid crypto valuta, 15.909 Bitcoin, van de crypto valuta exchange Bitfinex gehaald. Slechts een tiende van dit bedrag ging naar een hot wallet van het platform en de rest werd overgebracht naar een onbekende crypto wallet.

Een Chinese journalist die alles behandelt wat met blockchain en crypto te maken heeft, Colin Wu, heeft hier wat details aan toegevoegd. Hij gaf aan dat ongeveer 2.000 Bitcoin (circa $80.302.600 op het moment dat dit artikel geplaatst is) waren overgeboekt naar een Bitfinex hot wallet. De overgebleven crypto, circa 13.909 Bitcoin, kon worden verbonden aan een digitale wallet met een niet-geregistreerde eigenaar. Dit was waarschijnlijk een vermogen persoon of een financiële instelling die de Bitcoin kocht tijdens de dip nadat de crypto eerder op de dag onder het $40.000-niveau daalde.


Bijna een miljard dollar gestort op exchanges

In tegenstelling tot de whale die Bitcoin uit Bitfinex trok, toonde een grafiek van Glassnode op 18 mei aan dat binnen een uur een verbluffend bedrag van $924.199.067 in Bitcoin op crypto exchanges werd gestort.

Deze instroom kon het uurlijkse bedrag aan Bitcoin dat in maart 2020 op handelsplatforms werd gestort, evenaren. Destijds vond Black Thursday plaats. De Bitcoin daalde toen in slechts 24 uur tijd met 50 procent waardoor de prijs ervan tot onder de $4.000 daalde.


Het Elon Musk-effect blijft Bitcoin pijn doen

Nadat Tesla-CEO Elon Musk zijn controversiële Bitcoin-tweet had gepost, is Bitcoin sterk achteruit gegaan. In de tweet verklaarde hij dat de Bitcoin niet milieuvriendelijk is om het zachtjes uit te drukken. Musk kreeg een enorme klap te verwerken van de gemeenschap. Op 12 mei ging de Bitcoin van het $57.000-niveau naar de $49.000-zone. Het volgende dieptepunt dat het bereikte was de $42.608 op 17 mei.

Eerder vandaag dook de Bitcoin onder het cruciale ondersteuningsniveau van de $40.000, waardoor Ethereum en de rest van de crypto markt naar de rode zone werden getrokken. De waarschijnlijke reden hiervoor is de waarschuwing van de Chinese autoriteiten gisteren aan financiële instellingen om niet te veel in crypto gerelateerde bedrijven te duiken. De tweede grote crypto valuta daalde eerder op woensdag onder de prijs van de $3.000. Wat Tesla betreft, het heeft nog steeds geen Bitcoin verkocht.

Bitcoin nieuws

Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Goed nieuws voor Bitcoin: Aantal dollars stijgt voor het eerst sinds november 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?