Bored ape yacht club
ApeCoin, NFT

ApeCoin DAO gaat Bored Ape nieuwsplatform financieren

De NFT-markt mag dan in een dip zitten, maar bij de Bored Ape Yacht Club is daar weinig van te merken. Vanuit de schatkist van de ApeCoin DAO is nu voor 150.000 dollar aan financiering vrijgemaakt voor The Bored Ape Gazette. Een nieuwsplatform met een focus op de populaire Bored Ape-collectie van Yuga Labs.

Wat is de ApeCoin DAO?

De ApeCoin DAO is een decentrale organisatie die ApeCoin gebruikt als zijn governance token. Zo kunnen ApeCoin houders stemmen op voorstellen en bepalen wat de decentrale organisatie met het geld moet doen. Nu is er dus in het voordeel gestemd van het financieren van The Bored Ape Gazette.

Het voorstel om de digitale krant te financieren is met vlag en wimpel over de eindstreep gekomen. Meer dan 1,1 miljoen ApeCoin tokens stemden in het voordeel van de krant, terwijl slechts 149.000 ApeCoin tokens tegen waren. Het idee is dat The Bored Ape Gazette nieuws brengt over de Bored Ape Yacht Club, Mutant Apes, Kennel Club en Otherside.

Nog weinig tractie

Het gaat met The Bored Ape Gazette overigens niet om een gloednieuw platform. Hoofdredacteur Kyle Swenson heeft het platform al sinds juni 2021 in beheer. Echt succesvol is het niet, want sindsdien heeft Swenson pas 52.400 bezoekers weten te trekken. De kans is echter groot dat daar nu verandering in gaat komen. Dankzij de financiering van de ApeCoin DAO heeft Swenson voor zichzelf in ieder geval een salaris van 7.000 dollar per maand veiliggesteld. Daarmee moet de hoofdredacteur het komende jaar de kar trekken en vervolgens is er nog 100 dollar per artikel voor freelancers klaargezet.

Een site die wordt betaald en volgeschreven door “fans” van de Bored Ape Yacht Club zorgt wel voor wat vraagtekens in het kader van objectiviteit. Volgens Swenson is dat echter geen probleem. “Objectieve verslaggeving is belangrijk voor mij”, aldus Swenson tegenover Decrypt.

NFT nieuws

Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Bitcoin NFTs maken comeback en gaan Ethereum weer voorbij
Donald Trump bezit voor $5 miljoen aan crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?