app store, apple
Apple nieuws, Blockchain

Apple verbiedt nieuwste versie van Bitcoin-Wallet Zeus

Apple heeft zojuist de recentste versie van de Zeus-app afgewezen, een Bitcoin-wallet die het Lightning Network niet ondersteunt, slechts een dag nadat het waarschuwde dat een andere Bitcoin-gerelateerde app genaamd Damus verwijderd zou worden.

Apple eist licentiebewijs van Zeus-app

Volgens een tweet van Zeus-oprichter Evan Kaloudis, vertelde Apple aan Zeus: “Uw app faciliteert de overdracht van virtuele valuta, maar is niet ingediend door een bijbehorende exchange of erkende financiële instelling. Om dit probleem op te lossen, dient u bewijs te overleggen dat aantoont dat u over de juiste licenties en toestemmingen beschikt om een app met cryptocurrency-uitwisselingsfuncties te verspreiden op alle locaties waar uw app momenteel beschikbaar is.”

Op dit moment is Zeus in actieve onderhandeling met Apple om goedkeuring te verkrijgen. Het intrigerende aspect hierbij is dat de app zelf geen functionaliteiten biedt voor de uitwisseling van cryptovaluta, maar eerder dienstdoet als een faciliterend middel voor betalingen via een niet-custodial wallet. Paolo Ardoino, de Chief Technology Officer van Tether, heeft opgemerkt dat de niet-custodial aard van de app gemakkelijk teniet kan worden gedaan, aangezien het product in wezen slechts een software-interface betreft. Het is opmerkelijk dat de vorige versie van de Zeus-app nog steeds verkrijgbaar is in de App Store.

Damus verwijdert ‘zaps’-functie na waarschuwing

Dit bericht volgt op de officiële waarschuwing van Apple aan Damus, waarin dringend verzocht werd om de Bitcoin-tipping-functie, ook wel bekend als “zaps”, te verwijderen. Als gevolg hiervan zal Damus nu verplicht zijn om de zaps-functie volledig te verwijderen uit alle secties van de inhoud, maar de mogelijkheid blijft bestaan om deze functie op profielniveau te behouden. William Casarin, een vooraanstaande ontwikkelaar bij Damus, heeft aangegeven dat hij van plan is om in de toekomst opnieuw te publiceren met de zaps-functionaliteit, aangezien hij van mening is dat hij hiermee geen inbreuk maakt op de richtlijnen.