Altcoin

APY Finance vergrendelt ruim €57 miljoen in eerste uur

Waar de DeFi markt de afgelopen weken wat minder gepresteerd heeft, staat de markt nog steeds erg sterk in de schoenen. Dit blijkt uit het nieuwe yield farming platform APY Finance. In het eerste uur na lancering wist het platform al ruim €57 miljoen te vergrendelen in diverse projecten.


31,2 miljoen APY-tokens minebaar

De contracten die op het platform van APY Finance aangeboden worden, stimuleren naar verluidt gebruikers om liquiditeit aan te bieden. Deze liquiditeit mag in diverse vormen worden aangeboden, namelijk DAI-, USDC- en USDT-stablecoins. Gebruikers die deze liquiditeit verzorgen, worden beloond met de native token van het platform; de APY-token.

In de allereerste maand wordt verwacht dat er 900.000 APY-tokens gemined zullen worden. Per maand kan dit aantal echter variëren. In zijn totaliteit zullen 31,2 miljoen APY-tokens minebaar zijn.


Investeringsronde

Ongeveer 2 weken geleden wist het bedrijf al $3.6 miljoen (€3.1 miljoen) op te halen via een privéverkoop. Dit geld wisten zij op te halen bij diverse bedrijven, waaronder XRP Capital, Coingecko en Parafi Capital.

Het is echter niet bekend gemaakt hoeveel tokens hier verkocht zijn, en tegen welke prijs dit dan gebeurt is. Uit de officiële blogpost blijkt echter dat in totaal 20% van de tokens richting investeerders zal gaan. In hoeveel rondes deze 20% die richting op gaan, is echter niet vastgelegd. 16.5% zal worden gereserveerd voor strategische investeerders.


Ook het team ontvangt tokens

Hiernaast wordt ook nog eens 20% van alle tokens gereserveerd voor het team en de adviseurs van het team. Hierdoor blijft er niet super veel over. Wanneer alle APY-tokens gelanceerd zijn, blijft slechts 43,5% van deze tokens over voor de community. Dit komt neer op ruim 13,5 miljoen APY-tokens.

Alhoewel nog niet bevestigd is waar de token verhandeld zal gaan worden, zijn Uniswap en Sushi 2 populaire markten. Verwacht wordt dan ook dat hij op minstens één van deze 2 zal worden verhandeld.