argentinië bitcoin
Bitcoin

Argentijnen verkiezen Bitcoin boven de Amerikaanse dollar

Argentijnen storten zich volgens de geruchten massaal op Bitcoin en lopen ze zelfs weg van de Amerikaanse dollar om zichzelf te beschermen tegen inflatie.

Volgens Bloomberg draait de Argentijnse cryptobeurs Lemon momenteel overuren, terwijl op de achtergrond de inflatie is opgelopen tot 276 procent in het land. In de week van 10 maart verwerkte het beursplatform 35.000 kooporders, wat het dubbele is van het weekgemiddelde van 2023.

Andere grote Argentijnse beurzen als Ripio en Belo zien een vergelijkbare trend.

Argentijnen verkiezen Bitcoin boven de dollar

Volgens Belo CEO Manuel Beaudroit, zijn de Bitcoin en Ethereum koopvolumes in 2024 tien keer zo hoog als in dezelfde periode in 2023.

Terwijl het kopen van door Amerikaanse dollars gedekte stablecoins is gedaald van 70 naar 60 procent.

In de rapportage van Bloomberg staat dat de Amerikaanse dollar zijn aantrekkingskracht als veilige haven verloor over de afgelopen twee maanden. Dat zou het gevolg zijn van de stijgingen van Bitcoin van ongeveer 60 procent ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Over diezelfde periode schoot zelfs de Argentijnse peso met 10 procent omhoog ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

$200 miljard in de Argentijnse spaarpotten

Volgens de econoom Nicolas Gadano, hebben Argentijnen op dit moment ongeveer 200 miljard dollar aan spaartegoeden. Alleen in Amerika en Rusland liggen die bedragen hoger. Met name dat laatste land is verrassend, omdat Rusland immers niet meer op SWIFT aangesloten is sinds de oorlog.

Het is dan ook maar de vraag waar die tegoeden zijn en of Russen daar op dit moment nog iets mee kunnen. Dat geeft ook aan dat de Amerikaanse dollar in principe een risicovol spaarmiddel is, als je geen Amerikaan bent.

Volgens de cryptobeurzen gebruiken Argentijnen die Bitcoin nu in toenemende mate om te kiezen voor Bitcoin; om zichzelf op die manier tegen de inflatie te beschermen.

Op het moment van schrijven zullen die mensen even in angst zitten, want Bitcoin is met zijn huidige koers van 65.900 dollar nog steeds niet helemaal hersteld van de correctie.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Kaleo: Bitcoin koers van $200.000 in aantocht
‘Aziatische MicroStrategy’ Metaplanet overtreft alle andere Japanse aandelen
Kevin Svenson: Bitcoin naar $100.000 tijdens deze cyclus
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?