Argentinië Vlag
Bitcoin

Argentijnse wet maakt contracten afwikkelen met Bitcoin mogelijk

Diana Mondino, de Minister van Buitenlandse Zaken en International Handel in Argentinië, claimt dat het in haar land legaal is om contracten en betalingen af te handelen met Bitcoin. In een publicatie van 21 december op X (of Twitter) zei Mondino dat een decreet dat schijnbaar gericht is op economische hervormingen en deregulering het gebruik van Bitcoin en andere crypto in het land zou toestaan onder bepaalde voorwaarden.

Veroorzaakt de Spot Bitcoin ETF een crash?

Volgens Mondino zou de bepaling het ook mogelijk maken om contracten af te wikkelen met liters melk of ossen. Andere bepalingen in het decreet geven individuen de vrijheid om zelf een valuta te kiezen voor de afwikkeling.

Hierbij wordt grotendeels verwezen naar vreemde valuta (fiatmunten), maar wijzen ze het gebruik van Bitcoin of crypto niet expliciet af.

“De partijen hebben de vrijheid om de bedragen en het type valuta te specificeren die worden gebruikt voor de borg, evenals de methode voor de terugbetaling ervan bij het afsluiten van de huurovereenkomst”, aldus artikel 1196 van het decreet.

Langzaam maar zeker begint Argentinië onder de nieuwe president Javier Milei een Bitcoin-vriendelijke staat te worden.

De overwinning van Milei en Bitcoin

Argentinië heeft al decennialang last van hevige inflatie en daar wil Milei met zijn administratie verandering in brengen. Onder andere door de centrale bank te verbieden en de Amerikaanse dollar te adopteren als voornaamste betaalmiddel.

Dat zou een tussenstap kunnen zijn naar de adoptie van Bitcoin. Al zou het voor Argentinië beter zijn om Bitcoin niet als betaalmiddel, maar als spaarmiddel te adopteren.

Hiermee zou het El Salvador op kunnen volgen, dat bij een eventuele volgende bullrun waarschijnlijk een hoop positieve aandacht zal genereren.

Over Bitcoin zei president Milei dat het een “beweging van geld richting zijn originele ontwikkelaar, de private sector, is.” Sinds hij president is heeft Milei overigens nog niets over Bitcoin gezegd.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Amerikaanse banencijfers verrassen positief, cryptomarkt blijft stabiel
Bitcoin ETF’s verliezen voor derde dag op rij een godsvermogen
Bitcoin koers in afwachting van cruciale Amerikaanse banencijfers om half 3
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform