argentinië crypto, bitcoin
Regulatie

Argentinië introduceert Ethereum en blockchaintechnologie in middelbare scholen in Buenos Aires

In een nieuw baanbrekend initiatief gaat het Argentijnse ministerie van Onderwijs samenwerken met ETH Kipu om Ethereum en blockchaintechnologie op te nemen in het curriculum van middelbare scholen in Buenos Aires.

Dit werd bekendgemaakt door de ETH Kipu Foundation, die samen met de stad Buenos Aires werkt aan de introductie van deze technologieën in het onderwijs.

Zowel theorie als praktische ervaring

Het nieuwe programma zal niet alleen theoretische kennis over blockchain bieden, maar ook praktische ervaring. Middelbare scholieren in Buenos Aires krijgen de mogelijkheid om stages te volgen in de blockchainsector, wat hen een unieke kans biedt om deze snelgroeiende technologie in de praktijk te leren kennen.

Ook heeft ETH Kipu aangekondigd dat het een online cursus in Solidity zal aanbieden. Deze programmeertaal, die specifiek is ontwikkeld voor het bouwen van slimme contracten op de Ethereum-blockchain, zal worden onderwezen aan 500 studenten van 18 jaar en ouder. De cursus is gericht op het ontwikkelen van gedecentraliseerde applicaties (DApps). Om dit mogelijk te maken, worden 30 instructeurs opgeleid om les te geven in Ethereum en blockchaintechnologie.

Belang van dit initiatief benadrukt door Paula Doy

Paula Doy, mede-oprichter van ETH Kipu, benadrukte het belang van dit initiatief voor de toekomst van jongeren in Argentinië. “De integratie van Ethereum in het onderwijs geeft leerlingen niet alleen inzicht in geavanceerde technologieën, maar biedt hen ook de tools om de toekomst actief vorm te geven,” aldus Doy. Ze voegde eraan toe dat dit project nieuwe carrièremogelijkheden zal openen voor jongeren en Argentinië een vooraanstaande rol zal geven in de wereldwijde blockchainbeweging.

ETH Kipu, een organisatie die zich inzet voor de educatie van Latijns-Amerika over Ethereum, heeft eerder dit jaar al een belangrijke stap gezet. Op 7 augustus organiseerden ze samen met de Ethereum Foundation een workshop waarbij 200 studenten werden geïntroduceerd in de wereld van blockchain. Dit evenement werd gezien als de start van een breder initiatief om blockchainonderwijs te integreren in het middelbare schoolcurriculum van Buenos Aires.

Introductie van blockchain in het onderwijs

De introductie van blockchain in het onderwijs komt op een moment dat de vraag naar digitale activa in Argentinië sterk toeneemt. Met een jaarlijkse inflatie van maar liefst 276% wenden veel Argentijnen zich tot cryptocurrencies als een manier om hun vermogen te beschermen. Volgens Forbes-analisten kwamen in juli 2,5 miljoen van de 130 miljoen bezoekers van de grootste cryptobeurzen wereldwijd uit Argentinië. Bovendien was Argentinië de belangrijkste markt voor Binance, met 6,9% van het totale aantal bezoeken afkomstig uit het land.

De groeiende interesse in crypto wordt grotendeels gedreven door de behoefte van de Argentijnse bevolking om hun fondsen te beschermen tegen de ongebreidelde inflatie, waarbij stablecoins zoals Tether bijzonder populair zijn. Het nieuwe onderwijsinitiatief zal naar verwachting bijdragen aan een verdere integratie van blockchaintechnologie in de Argentijnse samenleving.

Regulatie nieuws

34 landen tonen interesse in BRICS: Poetin benadrukt groeiende invloed
Deze landen lopen voorop in de wereldwijde crypto-adoptie
Robert Kiyosaki waarschuwt: Nieuwe bankencrisis dreigt door falende obligatiemarkt
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging