bull market
Bitcoin

ARK Invest CEO: ‘Bitcoin klaar voor een bullmarkt’

Als je het aan Cathie Wood van ARK Invest vraagt, dan lijkt Bitcoin op dit moment klaar voor een gigantische bullmarkt. In een nieuw interview met CNBC zegt Wood dat de gezondheid van het netwerk van Bitcoin sterk is, omdat de digitale munt zich meer en meer bewijst als een veilige store of value voor investeerders.

Gezondheid van het Bitcoin-netwerk kan niet beter

Volgens Cathie Wood kan de gezondheid van het Bitcoin-netwerk er bijna niet beter voorstaan dan het nu doet.

“De gezondheid van het netwerk is bijna zo goed als het kan zijn. Het lijkt erop dat er sprake is van een nieuwe bullmarkt. Natuurlijk zullen we onderweg wat dalen, niets gaat in een recht lijn omhoog.

Maar ik denk dat er een vlucht naar kwaliteit gaande is, zoals BlackRock CEO Larry Fink dat zei. Wij noemen het een vlucht naar veiligheid.

Kijk naar wat er gebeurde tijdens de regionale bankencrisis in de Verenigde Staten. De Bitcoin koers schoot van 19.000 naar bijna 30.000 dollar, terwijl de index voor regionale banken implodeerde. Als je vandaag naar die index kijkt, dan zie je dat deze rond het niveau van maart hangt.

Larry noemt het misschien een vlucht naar kwaliteit, wat goed en waar is. Wij noemen het een vlucht naar veiligheid, omdat er geen derden-risico is bij Bitcoin”, aldus een optimistische Cathie Wood.

Koop Bitcoin en geen Bitcoin-aandelen

Verder zegt Cathie Wood dat het aanhouden van Bitcoin zelf waarschijnlijk hogere rendementen oplevert dan het handelen in exchange-traded funds (ETFs) die gerelateerd zijn aan Bitcoin-bedrijven.

Al geeft ze toe dat er waarschijnlijk aandelen zijn die gerelateerd zijn aan digitale valuta die gigantische stijgingen kunnen doormaken, waaronder bedrijven die digitale wallets ontwerpen.

“Wij geloven dat Bitcoin op de lange termijn de beste prestaties zal afleveren. Maar dit is een gediversifieerde blootstelling via verschillende aandelen. Wij proberen het bedrijf te vinden dat DE digitale wallet zal produceren.

Dat wordt een hele belangrijke positie. Is het Coinbase? Is het Square met de Cash App?”, zo vraagt Cathie Wood zich af in het interview met CNBC.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins