Bitcoin ETF
Bitcoin

ARK Invest voorspelt Bitcoin koers van $1 miljoen, maar verkoopt Bitcoin

De acties van het ARK Invest van Cathie Wood zijn soms lastig te volgen. Het fonds gelooft namelijk heilig in de toekomst van Bitcoin, zo heeft het al meerdere malen laten weten. Ondanks dat heeft het nu voor meer dan 700.000 aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) van de hand gedaan.

Eerder riep Cathie Wood nog dat Grayscale haar “beste keuze” was.

Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat ARK Invest aandelen in GBTC en Bitcoin-bedrijven verkoopt. Richting het einde van oktober verkocht het ook al voor 1,8 miljoen dollar aandelen in de Grayscale Bitcoin Trust en ook voor 1,7 miljoen dollar aandelen van Coinbase.

De dag daarvoor verkocht de investeringsfirma nog eens 100.000 aandelen GBTC en 3,3 miljoen dollar aan aandelen van Coinbase.

Het vreemde aan dit alles is dus dat Cathie Wood de aankoop van de Grayscale Bitcoin Trust als haar “beste keuze” bestempelde tijdens de Sohn Australia conferentie op vrijdag.

Wat dat betreft is het maar te hopen dat mensen op basis daarvan niet op de koopknop hebben gedrukt. Want dan is het natuurlijk extra zuur als je nu ineens leest dat ARK Invest de aandelen GBTC verkoopt.

25 biljoen dollar

Dat ARK Invest vertrouwen heeft in Bitcoin en de rest van de industrie blijkt wel uit hun voorspellingen. Zo voorspelde ARK Invest eerder dat de industrie in het jaar 2030 een totale waarde van 25 biljoen dollar zou dragen.

Verder legde Wood vaker dan eens uit hoe ze erin geloofde dat Bitcoin ooit een koers van 1 miljoen dollar per munt zou benaderen.

Ook verwacht Wood dat Bitcoin iedere andere traditionele asset-klasse zal inhalen. Allemaal vanwege de sterke fundamentele eigenschappen van de digitale munt.

Al betekenen de verkopen van vandaag natuurlijk niet dat ze Bitcoin meteen helemaal aan de kant schuiven. Het kan zijn dat ze vanaf hier wat koersdalingen verwachten. Dan zou een verkoop ook helemaal niet zo gek zijn.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13