bitcoin crash
Bitcoin

Arthur Hayes: Dit is waarom Bitcoin koers naar $15.000 kan zakken

De voormalig CEO van BitMEX, genaamd Arthur Hayes, heeft op Twitter laten weten dat hij verwacht dat de Bitcoin koers naar 15 duizend dollar zal dalen. Hij heeft dan ook een aantal put-opties gekocht met een uitoefenprijs van $15.000.

Hayes plaatste zijn tweet eerder vandaag, toen de BTC koers was gedaald tot ongeveer 19.200 dollar. Nu, slechts een paar uur later, lijkt de voorspelling van de voormalig BitMEX CEO zeer realistisch. De prijs van de Bitcoin is namelijk al gedaald tot een dieptepunt 17.200 dollar en de bodem lijkt nog niet in zicht.

Bitcoin koers crasht
BTC koers crasht – bron: Tradingview

Wat heeft de Bitcoin crash veroorzaakt?

De prijscrash van vandaag heeft één belangrijke reden. De implosie van de op één na grootste crypto beurs ter wereld FTX. Mede dankzij een vete met crypto beurs Binance, begonnen heel veel handelaren hun cryptomunten van de FTX beurs af te halen. En als zo’n ‘bank-run’ eenmaal begint is er bijna geen houden meer aan. En precies dit is wat er vandaag is gebeurd. Eerder vandaag meldde Newsbit al dat FTX alle opnames niet meer kon verwerken en de beurs insolvent bleek te zijn. Dit is een enorme klap voor de cryptowereld aangezien het een enorme imagoschade is voor de hele cryptomarkt.

Vlak voordat de beurs om leek te vallen heeft de CEO van FTX echter om hulp gevraagd aan zijn concurrent Binance. Binance heeft hier mee ingestemd en ongeveer 3 uur geleden brachten beide CEO’s naar buiten dat Binance FTX over zal gaan nemen. Even leek de cryptomarkt hier positief op te reageren. De Bitcoin koers steeg vlak na deze aankondiging weer tot boven de 20.400 dollar, maar een uur later zakte de koers weer in. Waar dit precies door komt is lastig te zeggen. Sommige analisten zeggen dat dit komt doordat Amerikaanse regelgevers de overname misschien niet goed zullen keuren, maar of dit echt de reden is van de nieuwe koersval is tot op heden nog onduidelijk.

Al met al zullen we een aantal ongelofelijk volatiele uren/ dagen tegemoet gaan. Zal de Bitcoin koers daadwerkelijk dalen tot 15 duizend dollar, of komt er een snel herstel?

Exchange nieuws

Cyvers detecteert verdachte transacties in WazirX’s Safe Multisig-wallet
FTX bereikt een schikking met de CFTC van bijna $13 miljard
Bitfinex Derivatives en Thalex kondigen samenwerking aan om crypto-opties en futures te versterken
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren