shiba inu
Altcoin

Arthur Hayes: ‘Schrijf memecoins niet te snel af’

BitMEX mede-oprichter Arthur Hayes zegt dat je memecoins niet te snel als “stom” moet bestempelen. Hij is namelijk van mening dat ze onder de streep een positief effect kunnen hebben op de blockchains waar ze op leven.

“Je kunt op memecoins afgeven alsof ze stom en waardeloos zijn, maar als het aandacht en meer ontwikkelaars naar de industrie brengt, dan is dat positief voor de blockchain zelf”, aldus Hayes in gesprek met Raoul Pal voor Real Vision.

Ethereum en Solana profiteren van memes

“De blockchains die deze cultuur kunnen ondersteunen worden de blockchains met waarde”, aldus Hayes – die daaraan toevoegt dat Solana en Ethereum momenteel in de beste positie zitten om de aandacht van memes te pakken.

Het afgelopen jaar groeide de activiteit op het netwerk van Solana aanzienlijk na de memecoin-gekte van november. De maanden daarna lanceerden er ook veel “normale” projecten op Solana.

Ook het netwerk en de activiteit op Bitcoin is aanzienlijk toegenomen door de vloedgolf aan BRC-20 tokens en Ordinals op het netwerk. Raoul Pal gelooft dat memecoins vooral populair worden en zijn onder jonge investeerders.

Voor de komende maanden verwachten de heren Pal en Hayes dat memecoins nog wel even op de voorgrond blijven.

Concurrentie voor Dogecoin en Shiba Inu

Voor Shiba Inu en Dogecoin is er concurrentie bijgekomen in de vorm van dogwifhat (WIF). In korte tijd wist deze memecoins qua market cap al voorbij Arbitrum (ARB) te schieten.

WIF kent momenteel een market cap van 4,5 miljard dollar, terwijl Arbitrum het met 4,37 miljard dollar moet doen. Terwijl ARB voor veel mensen toch een serieus project is, een zogenaamde “layer-2” blockchain voor Ethereum.

Hoe kan het dan dat een memecoin als dogwifhat, wat natuurlijk nergens over gaat, op deze manier miljarden dollars aan kapitaal kan opzuigen. Dat is de vraag en nog een vraag is of het project het in zich heeft om Shiba Inu (17,82 miljard dollar) en Dogecoin (30,98 miljard dollar) in te halen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?