Bitcoin crash
Bitcoin

Arthur Hayes voorspelt Bitcoin koers van $30.000 tot $35.000

BitMEX-oprichter en macro-analist Arthur Hayes voorspelt dat we binnenkort een Bitcoin koers van 35.000 dollar of zelfs lager op de borden zullen zien. In zijn nieuwe blogpost met de titel “Yellen or Talkin?” van 24 januari schetst Arthur Hayes een grimmig beeld over de Bitcoin koers op de korte termijn.

De perfecte negatieve storm voor Bitcoin?

De Bitcoin koers mag ten opzichte van 365 dagen geleden dan 75 procent gestegen zijn, maar nu is er volgens Arthur Hayes sprake van een “perfecte storm” die de koers een aardige tik omlaag kan geven.

Die perfecte storm is een combinatie van een aantal factoren, die Hayes als negatief ziet voor de Bitcoin koers.

Als eerste noemt hij het conflict in de Rode Zee tussen de Verenigde Staten en de Houthis, die een significante impact op de wereldwijde container-industrie heeft. Verder stipt hij de Amerikaanse presidentsverkiezingen en het beleid van de Amerikaanse centrale bank aan.

Het conflict in de Rode Zee kan negatieve implicaties hebben voor de inflatie, wat volgens hem de kansen op renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank verlaagt. Dat is over het algemeen een slechte ontwikkeling voor de Bitcoin koers.

“Wat een milde stijging van de inflatie kan opleveren vanwege gestegen shipping-kosten, kan worden versterkt door renteverlagingen en de hervatting van QE (door de Amerikaanse centrale bank). De markt lijkt dit nog niet te begrijpen, maar de Bitcoin koers reageert daar wel op”, aldus Arthur Hayes.

De Amerikaanse bankensector

“Het enige wat belangrijker is dan het gevecht tegen de inflatie, is een financiële crisis”, aldus Arthur Hayes.

Om de renteverlagingen te krijgen waar de markt momenteel op rekent, is er om die reden een stevige bankencrisis nodig volgens Hayes. Die krijgen we als er banken omvallen wanneer de Amerikaanse centrale bank besluit om het Bank Term Funding Program (BTFP) niet te vernieuwen als deze binnenkort afloopt.

“Ik geloof dat Bitcoin tussen de 30.000 en 35.000 dollar steun krijgt van de markt. Dat is waarom ik put-opties heb gekocht die op 29 maart 2024 aflopen tegen een executieprijs van 35.000 dollar”, zo gaat Hayes verder.

De macro-analist zet dus groots in op een koersdaling van Bitcoin richting dat niveau van 35.000 dollar of lager.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?