Bitcoin

ASIC mining kan de beveiliging van Bitcoin met 2.000 keer vergroten

ASIC miners zijn voor de toekomst de beste optie om het Bitcoin netwerk te beveiligen, zo is gebleken uit een nieuw onderzoek.


ASIC mining

Als de Bitcoin grootschalig wordt omarmd door Application-Specific Integrated Circuits (ASIC) mining kan het BTC netwerk veel veiliger worden. De kosten van een 51%-aanval kunnen dan met een factor van 2000 stijgen.

Rob Garatt van de Universiteit van California presenteerde het onderzoek dat hij samen met Maarten van Oordt van de Bank of Canada schreef. In het onderzoek werd onderzoek gedaan naar de 51% aanvallen. In het onderzoek wordt er gesuggereerd dat door volledig over te stappen op ASIC-miners de beveiliging van het Bitcoin netwerk aanzienlijk zal verbeteren.

De belangrijkste reden is dat ASIC miners weinig nut en weinig waarde hebben naast Bitcoin mining. Een aanvaller kan niet veel rendement halen uit de verkoop van apparatuur die bij een aanval wordt gebruikt. Daarom zouden ze, om een ​​winstgevende aanval uit te voeren, een veel groter aantal coins moeten uitgeven.

Het onderzoek schatte dat, wil een aanval na de volgende halvering winstgevend zijn, er tussen de 157.000 en 530.000 Bitcoin nodig zou zijn om de aanval uit te voeren mocht het netwerk voor 100% op ASIC miners draaien.


Wat is een 51%-aanval?

Een 51%-aanval vindt plaats wanneer een deelnemer een blockchain netwerk probeert te manipuleren door 51% van de mining power te beheersen. Dit is het minimum wat nodig is om nieuwe blocks te accepteren. Bovendien maakt de aanvaller vervolgens een alternatieve chain van blocks naar de ‘echte’ chain over. Vervolgens zet hij de rest van het netwerk over om de nieuwe, gemanipuleerde chain als de juiste te accepteren.

De meest voorkomende use-case van deze manier van aanvallen is om dezelfde coins twee keer uit te geven. Dit wordt ook wel een dubbele uitgave genoemd.


Bezorgdheid over de beveiliging van Bitcoin

Sommigen in de Bitcoin gemeenschap zijn echter fel tegen ASIC mining. Het veroorzaakte in 2017 namelijk een hard fork. Deze hard fork leidde ertoe dat ASIC-resistente Bitcoin Gold werd gecreëerd. Garratt zei dat dit de reden was waarom Bitcoin Gold met een aantal succesvolle 51% -aanvallen had te dealen.

Sommige Bitcoin bezitters maken zich zorgen over de veiligheid van het blockchain netwerk op lange termijn. Blokbeloningen zullen volledig worden vervangen door transactiekosten. Hierdoor moeten de miners rekenen op de transactiekosten als hun beloningen.

Het potentiële gevaar is dat zodra miners volledig draaien op transactiekosten, zullen ze reageren op grote prijsschommelingen door hun miners uit te schakelen. Mede daardoor is het qua kosten effectiever om een ​​aanval op het netwerk uit te voeren.

Garratt noemt nog een ander veiligheidsvoordeel bij het gebruik van ASIC machines. Miners zullen hun apparatuur veel minder snel uitschakelen als gevolg van prijsschommelingen. Hierdoor wordt het netwerk een stuk sterker tegen prijsschommelingen.

 

Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?