australië
Bitcoin

Australië lanceert eerste spot-Bitcoin ETF

Australië lanceert zijn eerste Bitcoin exchange-traded fund (ETF) dat de cryptocurrency direct bezit. Deze ETF, de Monochrome Bitcoin ETF (IBTC), zal vanaf dinsdag 4 juni verhandeld kunnen worden op de Cboe Australia-beurs.

Hoewel Australië al diverse exchange-traded producten heeft die blootstelling aan Bitcoin bieden, is Monochrome Asset Management de eerste die goedkeuring heeft gekregen onder een nieuwe licentiecategorie voor crypto-assets. Deze categorie werd in 2021 geïntroduceerd onder de regels van de Australian Financial Services (AFS).

De ETF stelt beleggers in staat om Bitcoin direct te bezitten. Monochrome verklaarde dat de Bitcoin van IBTC offline wordt opgeslagen in een apparaat dat niet is verbonden met het internet, met een crypto-bewaaroplossing die voldoet aan de “Australische institutionele bewaarreguleringsnormen.”

“Voor de lancering van IBTC konden Australische beleggers alleen investeren in ETF’s die Bitcoin indirect bezitten of via buitenlandse Bitcoin-producten. Beide opties profiteren niet van de beleggersbeschermingsregels onder het direct gehouden crypto-asset AFS-licentieregime,” aldus Monochrome in een verklaring.

Monochrome CEO Yew verklaarde dat Australië een “zeer crypto-georiënteerd land” is en verwacht dat lokale spot Bitcoin ETF’s in de eerste drie jaar een netto-instroom van tussen de $3 miljard en $4 miljard zullen genereren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Duitse Bitcoin verkoop doet de Bitcoin koers dalen
Duitse recherche verkoopt meer dan $195 miljoen aan inbeslaggenomen Bitcoin
Trump ontvangt miljoenen in Bitcoin van bekende crypto tweeling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen