Blockchain Nieuws

Australische beurs ziet af van blockchain-plannen

De beursexploitant in Australië heeft besloten om zijn softwareplatform niet opnieuw op te bouwen met behulp van blockchain-technologie. Deze beslissing markeert een opvallende koerswijziging ten opzichte van het eens gevierde concept dat nauw verbonden was met cryptocurrencies.

Pauzeren van herbouw van software

In november 2022 zorgde de Australian Securities Exchange (ASX) voor frustratie bij marktdeelnemers toen het besloot de herbouw van zijn uitgebreide handels-, afwikkelings- en clearingsoftware op basis van gedecentraliseerde computers te “pauzeren”. Na een externe beoordeling bleek dat na 7 jaar ontwikkeling aanzienlijk meer werk nodig was.

Na de initiële pauze heeft het bedrijf aangegeven dat het alternatieven onderzoekt voor een nieuwe poging om zijn 30 jaar oude software opnieuw op te bouwen. Tijdens een bijeenkomst met deelnemers op 17 mei werd echter bekendgemaakt dat het bedrijf heeft verklaard dat het geen gebruik zal maken van blockchain of gerelateerde gedistribueerde grootboektechnologie (DLT).

Op de vraag naar de aanpak voor de volgende poging, verklaarde projectdirecteur Tim Whiteley tijdens de bijeenkomst dat hoewel de beurs alle opties onderzoekt, het waarschijnlijk zal moeten vertrouwen op meer conventionele technologie om de gewenste zakelijke resultaten te behalen.

De verklaring markeert de voltooiing van een project dat naar verwachting één van de meest opmerkelijke voorbeelden zou zijn van een concept dat gericht is op het versnellen van online transacties door middel van veilige verwerking op meerdere locaties.

Eerste effectenbeurs die blockchain-technologie toepast van de baan

ASX stond op het punt om ‘s werelds eerste effectenbeurs te worden die blockchain-technologie zou toepassen in zijn kerndiensten, in samenwerking met de in New York gevestigde aannemer Digital Asset, die de technologie leverde. ASX had een klein belang in Digital Asset verworven nadat het bedrijf in 2016 was ingeschakeld om de software opnieuw op te bouwen.

Tijdens de bijeenkomst deelde Whiteley mee aan de deelnemers dat ASX goede voortgang boekte in de richting van het afronden van een nieuwe strategie tegen het einde van het jaar. Hij meldde dat het bedrijf een verzoek om informatie had gestuurd naar potentiële softwareleveranciers en een verzoek om voorstellen had ingediend bij geïnteresseerde partijen om uitgebreidere feedback te ontvangen.

ASX ontving feedback van marktdeelnemers die de voorkeur gaven aan een minder risicovolle aanpak, waarbij een abrupte overgang naar nieuwe software op één specifieke datum werd vermeden. Whiteley erkende dat deze feedback in overweging was genomen bij het planningsproces van de implementatie.

Blockchain nieuws

Kolonel van de luchtmacht: AI-drone bleef tijdens de simulatie zijn menselijke bestuurder doden
OpenAI vermindert AI-hallucinaties en versterkt wiskundige vaardigheden van ChatGPT
DappRadar analist: Memecoins zijn de volgende katalysator voor crypto-adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet